Mainos

Trendisävyt: Kirkuvaa pinkkiä ja takaisin luontoon

Piristä alkanutta vuotta käyttämällä interiöörissäsi vuoden 2011 trendivärejä, joista varmasti löytyy omat suosikit niin traditionaaliselle maalarimestarille kuin rempseämmälle värien räiskyttelijälle.

Uusi vuosi ja uudet kujeet – tätä nyrkkisääntöä voi noudattaa myös sisustuksessa ja etenkin seinien maalipinnoilla. Kaipaatko siis seinillesi rauhallista tunnelmaa luovia sävyjä? Tai ehkäpä jotain erityisen räväkkää? Vuonna 2011 trendiväripaletti pitää sisällään ihastuttavan harmonisia harmaan ja ruskean sävyjä, saniaisen vihreää unohtamatta räväkkää limenvihreää, keltaista ja pinkkiä.

Kirpeää limeä ja saniaisen vihreää

Tänä vuonna seiniä koristavat astetta jännittävämmät värisävyt, kuten leiskuva limenvihreä. Normaalisti tämän kaltaiset leikkisät värit sopivat erityisesti esimerkiksi lastenhuoneeseen, mutta miksei kyseisellä sävyllä voisi virkistää vaikkapa eteistä.

Korallin värit ja sinivihreät sävyt pitävät tänäkin vuonna pintansa, mutta nyt sisustetaan myös ihastuttavalla saniaisenvihreällä. Herkullisen lämmin sävy saa kaamosmasennuksen kukistumaan kerralla – ja huomaamattasi pian onkin jo kevät.

Jos himoitset johonkin huoneeseen erityisen maskuliinista tunnelmaa, voit maalata seinät upealla tummalla sinivihreän sävyllä.Väri sopii hyvin esimerkiksi kotiteatterilla varustettuun viihdehuoneeseen, jossa sisustus lipsahtaa muutenkin popkulttuuriimpaan suuntaan.

Harmaansävyt ovat hot

Rauhoittavat värejä kaipaavat sisustajat turvaavat yleensä sinisen eri sävyihin, mutta tänä vuonna saman asian ajaa harmaiden sävyjen monimuotoinen paletti.

Rauhallisia värejä käytetään usein makuuhuoneessa tai kylpyhuoneessa, mutta harmaat sävyt ovat hot nyt muutenkin: himmeän hienostuneet värit sopivat hyvin myös vaikkapa olohuoneeseen kontrastia tuovan voimakkaamman värisen katon kera. Ne tuovat myös eteiseen rennon lämmintä ja rentoa tunnelmaa.

Räiskyvää keltaista ja kuumaa pinkkiä!

Vuoden 2011 trendinä näyttäisi olevan paluu rentoon ja merkityksen mukaiseen elämisen tapaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kaipaamme ympärillemme iloisia sävyjä, kuten vaikkapa kirkkaasta kevätauringosta muistuttavaa keltaista.

Koska keltainen on erittäin intensiivinen väri, sitä kannattaa käyttää paremminkin tehostevärinä ja herkullisina yksityiskohtina. Maalaa seinällesi vaikkapa iso keltainen pallo, jonka seurana jököttää pyöreä retropöytä. Toisaalta voit käyttää hieman murretumpaa sävyä maalataksesi esimerkiksi huoneen yhden seinän keltaiseksi.

Myös pinkki on tänä vuonna kuumaa kamaa: jos sodit vaikkapa yhden makuuhuoneesi seinän upealla pinkin sävyllä, voit rauhoittaa sen intensiivisyyttä sisustamalla huoneen muuten neutraaleilla sävyillä. Esimerkiksi pinkki ja harmaa sopivat vallan mainiosti yhteen.

Boheemi ruskea ja hiekan sävyt

Lämpimistä ja luonnonläheisistä sävyistä pitävät riemastuvat seuraavasta tiedosta: vuoden 2011 trendiväreihin kuuluvat erilaiset ruskean ja hiekan sävyt. Myös kivenharmaita värejä ja saven sävyjä nähdään niin seinäpinnoilla kuin muussakin sisustuksessa.

Luonnonläheiset värit sopivat mainiosti yhteen myös etnisten sisustuselementtien kanssa, jotka ovat olleet jo hyvän tovin in interiööreissä.

Ruskean ja kivenharmaan eri sävyt sopivat mainiosti myös yhteen: esimerkiksi harmahtavalla sävyllä maalattu laatikosto näyttää erittäin hyvältä vasten lämpimän ruskeaa seinää.

Lähde: styleathome.com
Kuva: Suomen asuntomessut, Lehtikuva, Futureimagebank

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.