Mainos

Tradeka etsii kuumeisesti kumppania

Pääkaupunkiseudun ruokakauppiaaksi palaava Tradeka voi löytää liittolaisen jo ensi vuonna. Kumppanin haussa on kiire, sillä kiristyvä kilpailu syö katteita. Ruokakaupan myyntilukujen kasvu jää tänä vuonna puoleen viime vuodesta.

Elannon lähtö S-ryhmään vie Tradekalta kumppanin ja parikymmentä myymälää. Helsingin Hakaniemen Valintatalo on toistaiseksi ainoa, joka jää paikalleen pääkaupunkiseudulla. Helsingin ruokakauppiaaksi palaava Tradeka paikkaa menetystä perustamalla ruuhka-Suomeen uusia Siwoja ja Valintataloja.

Tradekan vähittäiskauppaa pyörittävä Ketjuetu-yhtiö oli Elannon lähdön jälkeen tarkoitus fuusioida emoyhtiöön. Erillisenä yhtiönä sen on kuitenkin helpompi kasvaa, kun sopiva liittolainen löytyy.

- Ketjuetu tehtiin nimenomaan sitä varten aikanaan, kun Elanto tuli tähän yhteyteen mukaan, että me hoidamme kahden omistajan myymälöitä ja nyt Elannon poistuessa tilaa tietenkin on olemassa, kertoo Tradekan toimitusjohtaja Aarno Mäntynen.

Tradekan este liittoutumiselle on vuoden lopussa päättyvä yrityssaneeraus. Senkin jälkeen saneerausvelkoja puidaan oikeudessa, kun velkojat haluavat hyvin pärjänneeltä osuuskunnalta enemmän rahaa. Mäntynen uskoo, että velat eivät ole esteenä kumppanin löytymiselle jo ensi vuonna.

- Ilmeistä on, että näin päästään eteen päin, eivätkä velat eivät tule tässä yhteydessä olemaan rasitteena.

Mäntysen mukaan yksikään suomalainen kauppaketju ei selviä yksin. Yhdistymisiin ajaa yhä kiristyvä kilpailu etenkin ruokakaupassa.

-Jos ottaa viime vuoden vertailuksi, jossa keskimääräinen kehitys oli runsaan viiden prosentin luokkaa, niin tämä vuosi ilmeisesti puolittuu eli ollaan markkinoilla menossa selvästi alas päin.

Tradekan huolena on lisäksi se, ettei sillä ole pääkaupunkiseudulla yhtään hypermarkettia.

(MTV3)

(Talousuutiset 16.09.2003)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.