TPS:n futaajalupaus Mika Ääritalo Aston Villaan

Turun Palloseuran 17-vuotias hyökkääjälupaus Mika Ääritalo siirtyy Englannin Valioliigaseura Aston Villaan. Villa tiedotti perjantaina solmineensa Ääritalon kanssa kahden ja puolen vuoden sopimuksen. FC TPS vahvisti siirron tapahtuneen myöhemmin perjantaina.

Ääritaloa haviteltiin isojen seurojen toimesta ympäri Eurooppaa. Hän oli leireillyt tämän vuoden aikana mm. tanskalaisen Bröndby IF:n, hollantilaisen Feyenoordin sekä englantilaisen Charltonin vieraana.
- Voin ilokseni todeta, että pystyimme peittoamaan muut seurat. Pääsimme sopimukseen Ääritalon kanssa, kertoi Aston Villan Valmentaja Graham Taylor.

Brittilähteiden mukaan Ääritaloa havitteli ainakin 14 seurajoukkuetta, mukaanluettuna mm. Manchester Unitedin ja Arsenalin tarjoukset.
- Normaalisti hänen ikäisiään nuoria haalittaessa voi toimia rauhallisesti, mutta tämän sopimuksen eteen saimme todellakin taistella isojen kilpailijoiden kanssa, Taylor kuvasi sopimusneuvotteluita.

Ääritalo on edustanut Suomea oman ikäluokkansa (1985) maajoukkueissa 22 kertaa ja viimeistellyt maaotteluissa 13 maalia. Ääritalolla on tilillään myös neljä vanhempien ikäluokkien maaottelua. Ääritalo oli voittamassa TPS:lle tällä kaudella A-nuorten Suomen mestaruutta. Hän viimeisteli 14:ssä ottelussa peräti 20 maalia. Ääritalo on pelannut yhdeksän ottelua TPS:n edustusjoukkueessa ja viimeistellyt niissä yhden maalin.

- Hän on erittäin lahjakas poika. Hän juoksee ja hallitsee palloa tavalla, jota joudut muille hänen ikäisilleen opettaa normaalisti pitkän aikaa. Hän tekee asian luonnostaan ja omaa erittäin, erittäin hyvän vasemman jalan, Taylor lisäsi.

Saatuaan vihjeen suomalaislupauksesta, Villa lähetti kykyjenetsijänsä katsastamaan Ääritalon otteita. Viesti oli selvä, suomalaisessa oli potentiaalia. Niinpä Taylor kävi lokakuun alun maajoukkuetauolla itse henkilökohtaisesti ottamassa Ääritalon taidoista selvää.
- Uskoisin sen vaikuttaneen sopimuksen syntyyn, että kävimme katsomassa hänen otteitaan. Mika tuli vanhempineen tänne ja saimme sopimukset solmittua, Taylor kertoo.

Näillä näkymin Ääritalo siirtyynee Aston Villan vahvuuteen muutaman kuukauden kuluttua. Todennäköinen ajankohta on tammikuu.
- Emme tiedä kuinka hän tulee kehittymään. Hän on tulossa täysin uuteen kulttuuriin, jättäen perheensä. Se on suuri muutos 17-vuotiaan pojan elämässä, eli meidän täytyy olla tarkkoja hänen sopeutumisensa kanssa, Taylor kertoi.

Taylor mainitsi myös, että Ääritalon sopeutumista varmasti helpottaa se, että Villassa pelaa jo suomalainen maalivahti Peter Enckelman.
- Mika puhuu englantia. Eteen saattaa tulla tilanteita, joissa voi olla kätevämpää heidän puhua keskenään äidinkieltään, Taylor lisäsi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat