TPS paransi tyylikkäällä tavalla – Raimo Helminen saattoi myhäillä tyytyväisenä

Maalikooste: TPS - Pelicans 4:58
Videolla maalikooste ottelusta TPS-Pelicans.

Turun Palloseura nousi avaustappion jälkeen taistelemaan jääkiekkoliigan välieräpaikasta, kun turkulaiset kukistivat toisessa puolivälieräottelussa Lahden Pelicansin niukasti 2–0.

Mikael Pyyhtiä vei TPS:n johtoon toisen erän puolivälissä, ja Lauri Pajuniemi sinetöi voittoluvut tyhjään maaliin 14 sekuntia ennen päätössummeria. Ottelusarja jatkuu torstaina Lahdessa tasatilanteesta 1–1, ja jatkopaikka heltiää kolmella voitolla.

– Tiukka taisto, jonka pystyimme pitämään hanskassa loppuun asti. Mielestäni jokainen pelaaja paransi peliään avausottelusta, TPS:n päävalmentaja Raimo Helminen totesi tyytyväisenä.

TPS oli liikkeellä selvästi pirteämmällä jalalla kuin maanantaina. Kotijoukkue puolusti tiiviisti ja esti helposti Pelicansin hyökkäysyritykset. Maalipaikkoja syntyi harvakseltaan, ja TPS:n maalivahti Andrei Karejev sai päätöserässä olla lähes työttömänä kolmella torjunnallaan.

Toisen erän alussa molemmat joukkueet pääsivät yrittämään johto-osumaa rangaistuslaukauksesta, mutta kuparinen jäi rikkomatta sekä Pelicansin Iikka Kangasniemeltä ja TPS:n Juuso Pärssiseltä. Tiukassa ottelussa tunteet kuumenivat lopussa, ja päätössekunneilla jäähyjä jaettiin parikymmentä minuuttia.

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelän mielestä ottelu osoitti, miten intensiteetti kasvaa pudotuspelien edetessä.

– Hyökkäyspeli ei oikein luonnistanut, emmekä pysyneet toivotulla tavalla TPS:n vauhdissa mukana, Niemelä harmitteli.