TPS-huippulupaus Juuso Pärssinen, 20, teki harvinaisen tempun SM-liigassa – ”Raipen” joukoille iso tunnustus

3:45
Video: Markus Nurmi ja Juuso Pärssinen TPS:n vastuunkantajina

Jääkiekon SM-liigassa TPS:n huippulupaus Juuso Pärssinen nosti itsensä mukaan harvinaiseen joukkoon, kun hän saavutti 40 pisteen rajan huhtikuun alussa. 20-vuotias Pärssinen on jo nyt, nuoresta iästään huolimatta, TPS:n isoja vastuunkantajia. C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen antaa kehuja TPS:n valmennusjohdon suuntaan siitä, millaista työtä he ovat tehneet niin Pärssisen kuin useiden muiden TPS:n nuorten pelaajien kanssa.

Pärssinen pelaa tällä hetkellä toista täyttä kauttaan SM-liigassa. 53 ottelussa hänelle on merkattu komeat tehot: 8+32=40.

20-vuotiaana 40 pisteen kerhoon yltäminen ei ole mikään jokapäiväinen juttu SM-liigassa.

Haamurajan saavuttaessaan Pärssinen nousi harvinaiseen kerhoon. U20-kaudella 40 pisteen rajan on saavuttanut vain 17 eri pelaajaa. Joukosta löytyvät sellaiset nimet kuin Jari Kurri, Saku Koivu, Esa Tikkanen, Mikael Granlund, Janne Ojanen, Teuvo Teräväinen ja Kari Jalonen.

Alkuperäislähde: Miika Arponen, Twitter

Pärssinen ei ole kuitenkaan ainut TPS:n nuori pelaaja, joka on lyönyt itsensä läpi.

– TPS:n valmennustiimi on pystynyt aikaistamaan parilla vuodella näiden nuorten kavereiden tulemista voittaviksi pelaajiksi SM-liigassa. Siellä on kuitenkin kymmenkunta pelaajaa, jotka ovat marinoituneet hyvin nopealla aikajänteellä, C Moren asiantuntija Ismo Lehkonen kehuu Raimo Helmisen johtamaa TPS:n valmennusta.

Pärssisen lisäksi esillä ovat olleet muun muassa Markus Nirmi (22), Lauri Pajuniemi (21), Eemil Viro (19), Ruslan Ishakov (20) ja Ruben Rafkin (19).

– Sen lisäksi TPS:n ulkomaalaispelaajat ovat ruvenneet pelaamaan logolle. Joukkueen pelitapa innostaa pelaajia heittäytymään pelille, Lehkonen jatkaa, viitaten koko TPS:ään.

Lisää aiheesta jutun yläreunan videolla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja