Toyotan Ott Tänakiltä hämmästyttävä esitys Ruotsin MM-rallissa – "Oli jopa hieman tylsää"

Toyotan Ott Tänak oli täysin omaa luokkaansa Ruotsin MM-rallissa, jonka virolainen voitti ylivoimaisella erolla. Voitto nosti Toyotan ykköstähden kuljettajien MM-sarjan kärkeen.

Tänak pääsi sunnuntaina Torsbyssä juhlimaan ykkössijaa lähes minuutin erolla toiseksi sijoittuneeseen Citroenin Esapekka Lappiin.

Fordin Teemu Suninen johti kilpailua perjantain jälkeen kahden sekunnin erolla Tänakiin, mutta voittokamppailu kääntyi virolaisen eduksi lauantaiaamuna, kun Suninen ajoi penkkaan.

– Meille paras oli perjantaiaamun lenkki, jolla meillä oli todella hyvä lähtöpaikka. Saimme vedettyä pienen eron, mikä oli hyvä asia, koska tiesimme häviämme toisella kierroksella. Selvisimme siitäkin ilman tilanteita ja olimme vain pari sekuntia Teemua jäljessä, Tänak sanoi.

Sunisen ulosajon jälkeen Tänak sai ajaa rauhassa piikkipaikalla.

– Kaikki pelitti loistavasti. Paikoin oli jopa hieman tylsää, koska meidän ei tarvinnut taistella. Auto toimi hienosti ja sitä oli nautinnollista ajaa näissä olosuhteissa, Tänak kehui Yaris WRC:tä.

Tänak kruunasi kilpailunsa ajamalla pohja-ajan kilpailun päättäneellä Power Stage -erikoiskokeella. Pätkävoitto selvällä 3,5 sekunnin erolla toi virolaiselle viisi lisäpistettä.

– Emme ottaneet sen enempää riskejä, yritin vain ajaa hyvin. Pätkä tuli melkein täydellisesti hyvillä ajolinjoilla ja hyvällä rytmillä, Tänak kertasi.

Tänak on saanut hyvän startin kauteen. Vuoden avauskilpailussa Monte Carlossa hän sijoittui kolmanneksi.

– Yritämme voittaa jokaisen rallin, johon starttaamme. Tiedämme, ettei se ole aina mahdollista, mutta tavoitteenamme on taistella mestaruudesta. Tällä hetkellä kaikki on sen osalta kunnossa, ja meillä on vahva tiimi, Tänak sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat