Tour de Skin aikana sairastuneelta Krista Pärmäkoskelta hieno paluu kilpaladuille – "En usko, että tauti sotki kuntoa"

1:35
Krista Pärmäkoski hiihti Suomen mestariksi Tampereella.

Krista Pärmäkoski palasi upeasti kilpaladuille Tour de Skin aikaisen sairastumisensa jälkeen.

Vahvassa kunnossa ollut Pärmäkoski joutui jättämään Tour de Skin kesken huippuasetelmista sairastumisen vuoksi. 32-vuotias tähtihiihtäjä palasi lauantaina hiihtoladuille upealla tavalla, kun hän hiihti suvereenilla tavalla Suomen mestariksi 15 kilometrin vapaan hiihtotavan kisassa.

Vaikka sairastuminen keskeytti Tourin, toipui Pärmäkoski taudista nopeasti kisakuntoon.

– Tosi nopeasti tervehdyin ja tauti meni nopeasti ohi. En usko, että se vei kuntoa yhtään alaspäin. Ihan luottavaisin mielin olen. Hyvässä kunnossa olen. En usko, että tauti sitä sotki. Eiköhän jatketa siitä, mihin viimeksi jäätiin, Pärmäkoski toteaa MTV Urheilulle.

Kotimaisilla hiihtoladuilla suksi kulki mallikkaasti. Seuraavaksi Pärmäkoski suuntaa jälleen maailmancup-laduille Les Roussesiin ja Toblachiin ennen kuin viimeinen valmistautuminen helmi-maaliskuun MM-kisoihin alkaa.

– Varmaan ensi viikolla taas näkee, missä taso liikkuu. Ensi viikonloppu ja sitä seuraava ovat tärkeitä, että saisi hyviä kovia kisoja. Sen jälkeen saisi rauhoittaa valmistavalla leirillä ja sitä kautta levollisin mielin MM-kisoihin, Pärmäkoski summaa tulevia viikkojaan.

Pärmäkosken MM-tavoitteet ovat selkeät. Suomalaistykin palkintokaappiin on kertynyt vuosien varrella jo seitsemän MM-mitalia. Pärmäkoski lähtee hakemaan Planicasta lisää.

– Palkintopallille olisi kiva kiivetä henkilökohtaisissa kisoissa, mutta meillä on myös Suomen naiset hyvässä kunnossa. Uskon, että viestissä olemme valmiita yllättämään.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja