Toto Wolffin valitukset olivat liikaa tallipomolle – "Kukaan ei sanonut silloin, että.."

Auto Motor und Sport -lehti kertoi aiemmin, että kolme F1-tallia ovat pyytäneet kansainväliseltä autoliitto Fialta, että se tutkii Haasin auton. Tiimit väittävät, että autolla olisi liikaa yhtäläisyyksiä Ferrarin autoon. Sanaisen arkkunsa avasi myös Mercedeksen Toto Wolff, jonka kommentit olivat liikaa Haasin tallipomo Gunther Steinerille.

Se ei kuitenkaan ole tiedossa, että mitkä kolme tiimiä ovat kyseessä. Ferrari varustaa jo Haasin moottorillaan sekä vaihdelaatikolla. F1-sarjan säännöt kieltävät liiallisen kopioinnin ja teknisten tietojen jakamisen tiimien välillä. Haasin ja Ferrarin loistokkaat suoritukset alkukaudesta ovat herättäneet huomiota asian tiimoilta.

– Haas otti valtavan loikan viime kauden viimeiseltä tilalta. Se on mielenkiintoinen harppaus. Tämä on ollut meille opettelua, sillä 2000 ihmisen organisaatiolla, joka on aiemmin ollut menestyksekäs, on nyt vaikeuksia pienempien tiimien kanssa. Heidän on täytynyt tehdä mahtavaa työtä, Wolff sanoi Metron mukaan.

Haas oli viime kaudella sarjan viimeinen nollalla pisteellä. Tällä kaudella he ovat keränneet jo 12 pistettä ja tanskalaiskuski Kevin Magnussen on kuljettajien tilastossa yhdeksäntenä. Ferrari puolestaan johtaa sarjaa ja sillä on ollut selkeästi nopein auto.

– Uskon, että siihen tarvitaan muutosta, sillä yhdenkään tiimin ei pitäisi pystyä tekemään yhteistyötä tällä tavalla kuten nyt on. Jokainen ansaitsee mahdollisuuden suoriutua hyvin ja heidän tulisi saada kiitosta hyvästä työstä. Mutta osa samoissa tiloissa tapahtuvista työpaikanvaihdoksista luovat vain turhia argumentteja, jotka eivät ole tarpeellisia lajille, Wolff totesi.

Steiner on eri linjoilla asiasta. Hän sanoo, että tallin auto on laillinen, eikä usko, että sääntöihin tarvitaan muutoksia. 

– Säännöissä on joskus sellaisia asioita, joita ei voi lähteä muuttamaan vain siksi, että ne eivät toimi sinun kohdallasi. Mercedes voitti mestaruuden kahdeksan kertaa peräkkäin, heillä oli todella vahva moottori ja he tekivät hyvää työtä, Steiner kertoi.

– Mutta, kukaan ei sanonut silloin, että meidän täytyy muuttaa nyt moottorisääntöä, koska Mercedes voittaa kaiken. Hallinto on paikallaan. Ja jos tietyt ihmiset luulevat voivansa muuttaa kaiken vain puhumalla, en usko, että niin tapahtuu, Steiner jatkoi.

F1-kausi jatkuu tulevana viikonloppuna Imolan radalla, kun vuorossa on Emilia-Romagnan GP.


Lue myös:

    Uusimmat