F1

F1

Formulakausi käynnissä!

Koko kausi suorana C Moressa

Katso lisää

Toto Wolffilta kovaa puhetta: Mercedes hukkasi lähes varman voiton

Mercedes hukkasi tallipäällikkönsä Toto Wolffin mukaan 90 prosentin voittomahdollisuutensa sunnuntaina Bahrainin GP:ssä. Kilpailun voittoon kaasutteli kuluneilla renkailla Valtteri Bottaksen takanaan pitänyt Ferrarin Sebastian Vettel.

MAINOS

F1-kausi vain C Morella!

Kaikki F1-kauden ajojaksot suorina C Morella.

Tilaa C More tästä ja varmista paikkasi F1-eturivissä!

Kilpailun voittotaistelu käytiin Vettelin ja Bottaksen välillä, jotka molemmat starttasivat kisaan superpehmeillä renkailla.

Mercedes pelasi myös taktista peliä: kun supersofteissa alkoi tulla kierrokset täyteen, talli otti varikkotiiminsä valmiiksi pysähdykseen. Yhtään hopeanuolta ei tullut varikkoportista sisään, kun taas Ferrari toi Vettelin ensimmäisenä stopille.

Vettel otti alleen pehmeät renkaat. Bottas seurasi vasta parin kierroksen päästä, ja sai alleen keskikovat kumit.

Mercedes enakoi voittoa, kun Bottas pystyi ajamaan keskikovilla renkailla vakaasti ja Vettelin alla kuluivat pehmeät kumit. Oletuksena oli, että Vettel jouduttaisiin ottamaan sisään toista kertaa.

Vettel olisi kuitenkin menettänyt varikkopysähdyksellä kärkipaikkansa. Saksalainen pidettiin radalla riskikkäästi, vaikka hänen tuli ajaa maaliin pehmeillä renkailla 39 kierroksen stintti.

Silti, Bottaksen vauhti oli niin vahvaa, että Wolff ennakoi Mercedekselle voittoa.

– Olimme jo voittaneet kisan palaamalla radalle Sebastianin perään keskikovilla renkailla. Pystyisimme kuromaan eron umpeen ja tiesimme, että heidän täytyisi pysähtyä uudelleen, tai heidän renkaansa kuluisivat loppuun, kun painostaisimme heitä, Wolff sanoi ESPN:n mukaan.

– Tuona hetkenä pidin voittomme todennäköisyyttä noin 90 prosentin suuruisena. Hävisimme kuitenkin.

"He ansaitsivat sen"

Vaikka Bottas painosti loppukierroksilla vimmatusti, Vettel onnistui pitämään hänet lopulta takanaan 0,6 sekunnin turvin.

2:23

Wolffilta kysyttiin, olisiko Bottas voinut tehdä lopun Vettel-jahdissa mitään toisin.

– Istuessa on turhauttavaa, kun se ei riitä, että (ohitukseen johtavaa) liikettä ei ollut. On kuitenkin epäreilua sanoa sillä lailla, koska näillä autoilla on vaikeaa ohittaa ja Sebastian on upea kuljettaja, Wolff vastasi.

Wolff pohti myös, että jos kisa olisi jatkunut kierroksen tai pari pidempään, Vettel olisi taipunut.

– Kisan tulos ratkaisee. Sebastian ja Ferrari voittivat, he ansaitsivat sen. Me sopeuduimme tilanteeseen.

4:31

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja