Toto Wolffilta erikoinen väite: Lewis Hamiltonille tehty siipiratkaisu ei vaikuttanut mitenkään – näin Valtteri Bottaksen valtava tappio selitettiin

Kymmenennelle sijalle Azerbaidzhanin F1-aika-ajoissa jätetty Valtteri Bottas ei kärsinyt lainkaan Lewis Hamiltonille tehdystä erilaisesta takasiipivalinnasta, väittää Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff.

Bottas koki lauantain aika-ajossa ruman tappion, kun hän jäi parhaallakin kierroksellaan peräti 1,4 sekuntia Ferrarin Charles Leclercin paalupaikka-ajasta. Sen sijaan Lewis Hamilton ylsi kakkosruutuun 0,2 sekunnin tappiolla.

Mercedes teki lauantain harjoitusten jälkeen nopean vedon ja vaihtoi Hamiltonin autoon pienemmän takasiiven, jolla auton suoranopeuksista otettiin kaikki irti. Bottas sen sijaan pitäytyi suuremman downforcen ja tätä myötä kovemman ilmanvastuksen siivessä.

Wolffin mukaan pienemmällä takasiivellä ei sen sijaan ollut osuutta Hamiltonin menestykseen.

– En usko, että siinä oli paljoa eroa. Huomenna se voi vaikuttaa jonkun verran, Wolff totesi varsin vakuuttavasti.

– Ero tuli siitä, että auto oli erittäin vaikea koko viikonlopun, ja Lewis löysi jostain itseluottamusta aika-ajoon, kun taas Valtterilla oli ongelmia.

– Samaa oli Monacossa, jossa Valtterilla meni hyvin. Takasiipi ei selitä mitenkään kuskien välistä eroa, Wolff vakuutti.

Hamilton kylläkin teki Bottakseen eroa niin ykkössektorissa kuin hitaassa ja kapeassa kakkossektorissa, mutta varsinkin jättimäisen suoran sisältävässä kolmossektorissa ero suorastaan repesi. Juuri tällä osalla pienemmästä ilmanvastuksesta oli erityisesti hyötyä.

Hamilton myös hyötyi Bottaksen autosta saamastaan imuavusta. Mikään tiimin sisäinen määräys ajojärjestys ei kuitenkaan ollut.

– Heitimme kauden alussa kolikkoa siitä, kumpi menee aluksi ensimmäisenä radalle. Tänä viikonloppuna oli Lewis vuoro valita, meneekö hän ensimmäisenä vai toisena, ja hän valitsi tietysti mennä toisena. Se siis vaihtelee kisasta toiseen, Wolff kommentoi.

Lue myös:

    Uusimmat