Törkeiden liikenneturvallisuuden vaarantamisten määrä on kasvanut – vastaaviin lukuihin yllettiin 10 vuotta sitten

Normaalimuotoiset liikenneturvallisuuden vaarantamiset ovat vähentyneet, mutta sen sijaan törkeämuotoisten määrä on kasvanut, selviää poliisin tämän vuoden tilastoista.

Viime vuonna törkeitä liikenneturvallisuuden vaarantamisia kirjattiin yli 4 000. Tämän hetkinen kehitys ennustaa tämän vuoden ylittävän viime vuoden luvun. Edellisen kerran näitä rikoksia on ollut vastaavia määriä vuonna 2009.

Liikennerikkomuslukujen vähentymisen osalta on syytä huomioida, että liikennerikkomusten suoritteet tilastoituvat noin kolmen kuukauden viiveellä, minkä vuoksi osa suoritteista puuttuu.

Rattijuopumusten määrä on lisääntynyt. Alkoholirattijuopumuksissa määrä on hieman laskenut viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna. Näin alkoholirattijuopumusten usean vuoden laskeva trendi jatkuu.

Sen sijaan huumaavien aineiden vaikutuksen alaisena ajaminen näyttää lisääntyneen edelleen. Viime vuonna tähän aikaan noin 38 prosenttia kaikista rattijuopumuksista johtui pelkästään huumaavista aineista. Tällä hetkellä vastaava osuus on jo yli 40 prosenttia.

Lue myös:

    Uusimmat