Topi Raitanen teki merkittävän muutoksen ja ottaa nyt "koneestaan" kaiken irti – kova arvio Pariisin kisasta

Euroopan mestari Topi Raitanen on tehnyt merkittävän muutoksen harjoitteluunsa yhdessä valmentajansa Janne Ukonmaanahon kanssa. Sen helmiä kerätään perjantaina Pariisin Timanttiliigan kisassa.

– Ensi vuonna EM-kisat ovat jo kesäkuussa, joten muutimme harjoittelua niin, että tässä on kolme kovaa kisaa peräkkäin. Niissä pitäisi kulkea aina kovempaa kuin edellisessä, Raitanen kertoi saavuttuaan Pariisiin.

– Täällä mennään varmasti kovaa, uskon, että Lamesha Girma lähtee tavoittelemaan ME-aikaa, Raitanen pohtii Pariisin osallistujalistaa silmäillessään.

– Siinä toisessa ryhmässä on minulle sopivia kavereita, katsotaan mihin saakka omat rahkeet riittävät. Parannusta Bergenin kisaan pitäisi kyllä tulla.

Raitanen avasi estekautensa Norjassa kuusi päivää sitten ajalla 8.24,77. Pariisin jälkeen vuorossa on ensi viikon tiistaina Paavo Nurmi Games Turussa.

– Tähän on aivan tarkoituksella otettu kolme kisaa peräkkäin. Niiden jälkeen vedän sitten ainakin parin viikon kovemman harjoitusjakson ja taas heinäkuussa otetaan koneesta irti kaikki mahdollinen, Raitanen jatkaa.

Esteiden maailmanennätys on 7.53,63, se on 19 vuotta vanha. Girma juoksi hallissa sileän 3000 metriä ME-aikaan 7.23,82, siis puoli minuuttia esteiden maailmanennätysaikaa nopeammin.

Raitanen on juossut kaksi vuotta sitten ulkona 3000 metriä 7.49,0, hänen este-ennätyksensä on kolmen vuoden takaa 8.16,67.

Myös Murto mukana

Pariisissa nähdään myös toinen suomalainen, kun Wilma Murto ajaa seiväspaikalla sisään uusia, pitempiä seipäitä. Niiden avulla pitäisi päästä yrittämään tulevaisuudessa jopa viiden metrin ylitystä.

Murto on hypännyt tällä kaudella sisällä 480, voittaessaan EM-kultaa. Ulkona on mennyt 455. Tuloksella irtoaa maailmantilastossa sija 18.

Pariisin illassa käydään myös toisen ME:n kimppuun, kun Norjan Jacob Ingebritsen juoksee harvinaisen kahden mailin kisan. Maailmanennätys on Daniel Komenin nimissä, hän juoksi jo vuonna 1997 ajan 7.58,61.

Berliinin EM-kisoissa supertuplan, eli 1500 ja 5000 metrin Euroopan mestaruudet voittanut Ingebritsen ei ole juossut matkaa vielä kertaakaan aiemmin.

Pikamatkalla Italian 100 metrin olympiavoittaja Marcell Jacobs on vihdoin lähtöviivalla, hän saa vastaansa Noah Lylesin ja Kenian hirmutykin Ferdinand Omanyalan.

– Halusin olla varma, että olen fyysisesti täysin kunnossa kun avaan kauteni. Nyt olen ja tämä on ideaali tilanne juosta kovaa, Jacobs kertoi Pariisin ennakkoinfossa.

Pariisin Timanttiliiga-osakilpailu on katsottavissa perjantai-iltana C Moressa. 

Lue myös:

    Uusimmat