Tämän viikon Top Chef -voittajaresepti oli Lassen! Lautaselta löytyy haudutettua kivipiiraa, paistettuja vihanneksia, pikkelöityä valkoparsaa, kukkakaalipyrettä, tomaattihilloa ja hunajakastiketta.
Haudutettu kivipiira
ankanrasvassa kypsennettyä kivipiiraa
kirkastettua voita
suolaa
mustapippuria
Glaze, kts. alempaa
Paista kivipiirat, mausta, glaseeraa.
Glaze / Hunajakastike
1 l vasikkalientä
1 dl hunajaa
30 g timjamia
Redusoi ainekset paksuksi kastikkeeksi.
Pikkeliliemi parsoille
115 g sokeria
110 g vaaleaa balsamicoa
300 g vettä
1 kpl appelsiinin kuoret
Mittaa kattilaan. Kiehauta.
Valkoparsa
1 pnt kuorittua parsaa
1 dl pikkelilientä
Pussita vakuumipussiin. Vakumoi. Ryöppää.
Kukkakaalipyre
1 kpl kukkakaali
4 dl maitoa
2 dl kermaa
100 g voita
suolaa
Leikkaa kukkakaalin nuput pieniksi. Laita kattilaan ja keitä kypsäksi maidossa ja kermassa. Siivilöi, aja pyreeksi voin kanssa. Ohenna keitinliemellä tarvittaessa. Mausta suolalla.
Tomaattihillo
4 kpl tomaatteja (siemenet poistettu)
100 g sokeria
1 kpl vaniljatanko
Irrota vaniljatangosta siemenet. Sekoita kaikki kattilassa. Keitä hilloksi.
Paistetut vihannekset
kukkakaalin nuppuja
parsakaalin nuppuja
herkkusieniä paloiteltuina
Paista voissa, mausta suolalla, valuta ja tarjoile.