Top Chef Suomi: Tämä oli viikon voittajaresepti

Tämän viikon Top Chef -voittajaresepti oli Lassen! Lautaselta löytyy haudutettua kivipiiraa, paistettuja vihanneksia, pikkelöityä valkoparsaa, kukkakaalipyrettä, tomaattihilloa ja hunajakastiketta.

Haudutettu kivipiira

ankanrasvassa kypsennettyä kivipiiraa
kirkastettua voita
suolaa
mustapippuria
Glaze, kts. alempaa

Paista kivipiirat, mausta, glaseeraa.

Glaze / Hunajakastike

1 l vasikkalientä
1 dl hunajaa
30 g timjamia

Redusoi ainekset paksuksi kastikkeeksi.

Pikkeliliemi parsoille

115 g sokeria
110 g vaaleaa balsamicoa
300 g vettä
1 kpl appelsiinin kuoret

Mittaa kattilaan. Kiehauta.

Valkoparsa

1 pnt kuorittua parsaa
1 dl pikkelilientä

Pussita vakuumipussiin. Vakumoi. Ryöppää.

Kukkakaalipyre

1 kpl kukkakaali
4 dl maitoa
2 dl kermaa
100 g voita
suolaa

Leikkaa kukkakaalin nuput pieniksi. Laita kattilaan ja keitä kypsäksi maidossa ja kermassa. Siivilöi, aja pyreeksi voin kanssa. Ohenna keitinliemellä tarvittaessa. Mausta suolalla.

Tomaattihillo

4 kpl tomaatteja (siemenet poistettu)
100 g sokeria
1 kpl vaniljatanko

Irrota vaniljatangosta siemenet. Sekoita kaikki kattilassa. Keitä hilloksi.

Paistetut vihannekset

kukkakaalin nuppuja
parsakaalin nuppuja
herkkusieniä paloiteltuina

Paista voissa, mausta suolalla, valuta ja tarjoile.

Lue myös:

    Uusimmat