Tonnikalaburgerit

  • 400g tuoretta tonnikalaa
  • 1tl nelimaustetta
  • 1tl kuivattua chiliä
  • 2 tl raastettua inkivääriä
  • 1 rkl kapriksia
  • ½ dl Dijon-sinappia
  • 1rkl Worschesterin-kastiketta
  • 2 rkl majoneesia
  • 1 lime
  • suolaa
  • mustapippuria

Leikkaa tonnikala hienoksi veitsellä. Leikkaa kaprikset hieman pienimmäksi ja lisää massaan. Raasta mukaan limen kuori ja purista mukaan mehu. Lisää loput raaka-aineet ja sekoita hyvin keskenään. Taputtele massasta neljä pihviä ja laita kylmään noin puoleksi tunniksi. Lämmitä pannu kuumaksi ja pariloi pihvit nopeasti pannulla noin 1 minuutti/per puoli. Loppukypsennä pihvejä uunissa 180 asteessa 4-5 minuuttia. Tonnikala pihvit ovat parhaimmillaan punertavina sisältä.

Korianterikastike

  • 2 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 puntti korianteria
  • 1 lime tai sitruuna
  • suolaa
  • mustapippuria
  • Lisäksi tarvitset:
  • 4 hampurilais-sämpylää
  • pala tuoretta kurkkua
  • 4 tomaattia
  • 1 ruukku jäävuorisalaattia tai rucolaa
  • chili-ketsuppia

Paahda valkosipulinkynsiä hetki uunissa tilkassa öljyä. Soseuta korianteri, kermaviili ja valkosipulinkynnet keskenään sauvasekoittimella tai yleiskoneen leikkurilla. Sekoita mukaan majoneesi ja limen mehu. Mausta kastike suolalla ja pippurilla.

Lue myös:

    Uusimmat