Tonnikala-kasvispiiras

tonnikalapiiras

pohja:

  • 3 kypsää perunaa
  • 100 g voita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 2 dl vehnäjauhoa
  • 1 dl maitoa/vettä
  • 1 tl suolaa

täyte:

  • 2 prk tonnikalaa
  • 4 tomaattia
  • 1 purjo
  • 1 tl kuivattua basilikaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • 1-2 munaa
  • 1 tl suolaa
  • 100-150 g juustoraastetta

Soseuta perunat esim. haarukalla ja sekoita joukkoon voi sekä jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Sekoita hyvin ja lisää lopuksi maito. Anna taikinan levätä hetki jääkaapissa. Voitele uuni- tai piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuoan reunoille ja pohjalle. Esipaista pohjaa 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia.

Leikkaa tomaatit viipaleiksi ja hienonna purjosipuli. Valuta tonnikala. Kerrosta täytteet esipaistetun pohjan päälle ja mausta välillä suolalla, pippurilla ja basilikalla. Sekoita kermaviiliin kananmunat, mausta seos suolalla ja kaada täytteiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista piirakkaa 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.

Resepti: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat