Mainos

Tonavaan uponneesta jokilaivasta löytyi lisää ruumiita – turmalaivan nostotyöt jatkuvat edelleen

1:04
Budapestissä kaksi viikkoa sitten uponnutta turmavenettä on alettu nostaa tänä aamuna.

Unkarin poliisi alkoi tänään nostaa Budapestissa kahden jokilaivan törmäyksessä uponnutta alusta Tonavasta. Noston yhteydessä on löydetty lisää ruumiita. 

BBC:n mukaan noston aikana laivasta on löydetty ainakin neljä ruumista. Löydettyjen uskotaan olevan eteläkorealaisia turisteja sekä uponneen aluksen kapteeni.

Mermaid-turistialus upposi, kun isompi jokilaiva törmäsi siihen 29. toukokuuta. Pääasiassa eteläkorealaisia lomamatkailijoita kuljettanut alus kaatui ja upposi sekunneissa. Turmassa kuoli 20 ihmistä, ja kahdeksan matkustajaa oli tänä aamuna yhä kadoksissa. Vain seitsemän tiedetään selvinneen onnettomuudesta.

Sukeltajat eivät ole päässeet aluksen sisälle kovien virtauksien vuoksi. Noston odotetaan kestävän useita tunteja.

Kapteenia epäillään toisestakin turmasta

Kuun alussa kerrottiin, että jokilaivaan törmäneen matkustaja-aluksen kapteenia vastaan nostetaan syytteet, joiden yksityiskohtia ei vielä tuolloin tarkennettu.

Aikaisemmin kerrottiin, että kapteenia epäillään muun muassa vesiliikennerikkomuksista ja kuolemantuottamuksesta. Kapteenin epäillään myös hävittäneen puhelimestaan tärkeitä tietoja onnettomuuden jälkeen.

Kapteenia epäillään toisestakin turmasta, kertoivat oikeusviranomaiset viime viikolla. Unkarilaismedian mukaan 64-vuotias ukrainalaiskapteeni törmäsi Terneuzenissa Hollannissa öljytankkeriin huhtikuun alussa.

Yhtiön toimittaman lausunnon mukaan kapteeni oli laivalla törmäyksen sattuessa, mutta ei ollut silloin työvuorossa kapteenina.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja