Tommi Niemelä parahti HIFK-hyökkääjän rumasta tempusta: "Ihmetyttää, ettemme saa siivottua näitä lajista"

Raju tilanne Lahdessa: Micke-Max Åstenilta rujo taklaus Aatu Jämseniin – Pelicans-tähti poistuu pukukopin puolelle 1:04
Video: Micke-Max Åstenilta rujo taklaus Aatu Jämseniin – Pelicans-tähti poistuu pukukopin puolelle

Pelicans ja Helsingin IFK kohtasivat toisensa jo kolmatta kertaa kuluvalla kaudella. Lahtelaiset nappasivat kolmannen voittonsa – tällä kertaa futisnumeroin 1–0. Kamppailun ainoan maalin viimeisteli jatkoajan puolivälissä Pelicansin tsekkihyökkääjä Lubos Horky.

Ottelun parhaimmat pelaajat seisoivat molempien joukkueiden tolppien välissä. Niko Hovinen torjui 21 kertaa, virkaveli Jasper Patrikainen merkkautti 23 torjuntaa. Patrikainen venyi edellisessä matsissa Porissa myös nollapeliin, joten liigan kuumin maalivahti taitaa löytyä tällä erää Lahdesta.

– Muurina seisominen on aika nastaa. Pelasimme ja puolustimme tosi hyvin. Täytyy toivoa, että torstaina tulee Oulussa vielä se kolmas nollapeli, niin sitten kelpaa odottaa hyvillä mielin joulua, Patrikainen naurahti.

IFK koki toisen peräkkäisen tappion. Päävalmentaja Ville Peltonen piti silti näkemästään.

– Jäällä oli kaksi erittäin sitoutunutta joukkuetta. Paikat olivat vähissä. Ehkä tietyt laatuasiat jäivät vähän vajaaksi, mutta nyt meni näin.

Pelissä nähtiin yksi ikävä tilanne, kun HIFK-hyökkääjä Micke-Max Åsten jyräsi Pelicansin Aatu Jämsenin, jonka peli jäi kesken. Erotuomarit katsoivat videolta polvitaklausta, vaikka tilanteessa näytti tulevan osuma päähän.

– Harmittaa ja ihmetyttää, ettemme saa tällaisia tilanteita siivottua lajista. Taklaus menee kurinpitoon, mutta samat veijarit ne sielläkin tilannetta tarkastelee kuin pelitapahtumassakin, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä sanoi.

Video Åstenin ja Jämsenin tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

Lue myös:

    Uusimmat