Tommi Niemelä paljasti puolustuspuheenvuorossaan Pelicansin kiperän tilanteen – myöntää, että nyt saattaa tulla kakkua

Tampereella dramaattinen tilanne: Pelicansin Saku Salminen törmää rajusti Tapparan Christian Heljankoon 2:56
Tampereella dramaattinen tilanne: Pelicansin Saku Salminen törmää rajusti Tapparan Christian Heljankoon

Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä sai vastata keskiviikon kolmannen finaaliottelun jälkeen Tapparan leirin syytöksiin siitä, miten heidän mielestään Pelicans halusi ajaa tahallaan Tapparan maalivahdin Christian Heljangon yli. Puolustuspuheenvuorojen yhteydessä Niemelä paljasti myös Pelicansin kiperän tilanteen.

Finaaleiden ylivoimaisesti suurin puheenaihe ponnahti pinnalle keskiviikon ottelun kolmannen erän alkuhetkillä, kun Pelicansin puolustaja Saku Salminen karvasi kiekkoa maalin takaa. Erikoisessa paikassa ollut Salminen jysäytti yhtäkkiä jäätävän taklauksen kiekossa olleeseen Tapparan maalivahtiin Christian Heljankoon.

Tämän kypärä lensi ilmaan ja hän tipahti piakkoin jäihin. Soppa oli valmis.

Video tapahtuneesta näkyy jutun yläreunasta.

– Olen todella tyytyväinen siihen, miten kaikki jätkät pysyivät rauhallisina kummassakin leirissä ja kentällä keskityttiin pelaamaan. Se tilanne oli ja meni, ja tuomarit tekivät ihan oikean ratkaisun. Varmaan tuosta jotain pelikieltoa tulee, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä epäili.

Siim Liivik: Kyllähän Salminen tiesi mitä oli tekemässä 0:38
Siim Liivik: Kyllähän Salminen tiesi mitä oli tekemässä

MTV Urheilun studiosta rajua palautetta Pelicans-pakki Saku Salmisen  rujosta tempusta: "Törkeää!" 1:42
MTV Urheilun studiosta rajua palautetta Pelicans-pakki Saku Salmisen  rujosta tempusta: "Törkeää!"

Liigaviikko: Pelicans-pakin törkytempussa jotain käänteentekevää – "Näyttämölle tuli jotain odottamatonta" 5:04
Liigaviikko: Pelicans-pakin törkytempussa jotain käänteentekevää – "Näyttämölle tuli jotain odottamatonta"

Kiekkoraati: Tappara-vahti Christian Heljankoon kohdistui törkytemppu 3. finaalissa – vaatimus isosta pelikiellosta ilmoille 10:45
Kiekkoraati: Tappara-vahti Christian Heljankoon kohdistui törkytemppu 3. finaalissa – vaatimus isosta pelikiellosta ilmoille

Niemelä vetosi siihen, miten Salminen on pelannut aiemmin Tampereella, eikä hän usko, että tämä olisi halunnut tahallaan vahingoittaa ketään.

– Meillä on joukkueessa tällä hetkellä kuusi pakkia terveenä, niin minkä ihmeen takia tekisimme jotain tuollaista, Niemelä kyseli käsiään levitellen.

Salminen palasi Pelicansin kokoonpanoon juuri keskiviikon kolmannen finaaliottelun alla, kun hän otti yhdysvaltalaispuolustajan Ben Bloodin paikan. Blood, 35, oli jo aiemmin keväällä sivussa lahtelaisten pelaavasta vahvuudesta.

Tämän lisäksi Pelicansilla on muitakin peräpään poissaolotapauksia.

– Jätkät pelasivat viidellä aika makeasti. Siellä tuli monelle aika isoja minuutteja, mutta mahtava taistelu meidän pakistoltamme, Pelicansin päävalmentaja Niemelä kiitteli.

Millainen maku tästä sarjasta on jäänyt tähän mennessä?

– Kovaa taisteluahan tämä on, niin kuin on ollut koko kevät. Ei tässä voi ajatella yhtään sen pidemmälle. Meidän pitää edelleen parantaa pelillisesti. Meidän hyökkäyspelimme ei toimi edelleenkään ihan sillä tavalla, miten haluaisimme. Nyt siinä oli tietynlaista kärsivällisyyttä mukana. Emme pakottaneet peliä niin hirveästi ja olihan meillä ihan loistavat tontit – niin kuin oli kaverillakin pelin aikana. Mahtava maali ”Purrelta” (Patrik Carlsson, 2–1-voittomaalintekijä). Arvelen, että hän haluaisi sen ensimmäisen jatkoerän tilanteen takaisin, mistä hän ei tehnyt. Se oli ”Krisulta” (Tapparan maalivahti Christian Heljanko) ihan mieletön torjunta. Hieno comeback sitten toisessa jatkoerässä, Niemelä perkasi.

Tapparan tähtivahti Christian Heljanko venyi uskomattomaan torjuntaan jatkoerässä 0:46
Tapparan tähtivahti Christian Heljanko venyi uskomattomaan torjuntaan jatkoerässä

Pelicans kavensi keskiviikkona sarjan tilannetta. Tappara johtaa yhä finaaleita voitoin 2–1. Seuraava peli pelataan perjantaina Lahdessa.

Lue myös:

    Uusimmat