Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tomaattikestit

Julkaistu 12.09.2005 21:18
  • Bloody Mary
  • Värikäs tomaattisalaatti
  • Chili-tomaatti-sinisimpukat

Alkujuomana Bloody Mary

  • 8 dl tomaattimehua
  • 2 rkl limemehua
  • 1 tl piparjuurta, raastettuna
  • 2 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 1 tl murskattua valkosipulia
  • pari tippaa tabascoa
  • paljon mustapippuria ja suolaa
  • 1/2 – 3/4 dl vodkaa maun mukaan
  • 1 nippu varsiselleriä
  • 1 limeviipale koristeeksi

Sekoita tomaattimehu, valkosipuli, piparjuuri, limemehu, Worcestershire-kastike ja tabasco mikserissä. Tarkista maku. Lisää reilusti suolaa ja mustapippuria. Lopuksi lisää vodka. Viimeiseksi leikkaa varsiselleristä kivan kokoisia tikkuja ja leikkaa limet ohuiksi renkaiksi. Kaada Bloody Mary laseihin. Tarjoile jäitten kanssa sekä koristele selleritikulla ja limeviipaleilla

Värikäs tomaattisalaatti

värikäs tomaattisalaatti
värikäs tomaattisalaattiMTV
  • 3 punaista tomaattia
  • 3 keltaista tomaattia
  • 2 oranssia tai Kumato-tomaattia
  • 1 nippu rucolasalaattia (n. 100 g)
  • 1 pieni nippu friseesalaattia (n. 100 g)
  • 100 g vuohenjuustoa, murskattuna
  • 3-4 dl jäitä

Leikkaa tomaattien pintaan pienehkö viilto. Laita vettä kattilaan ja anna kiehua. Laitais suurehkoon kulhoon jäitä 3-4 dl ja kylmää vettä 1/2 litraa. Kun vesi kiehuu, laita tomaatit kiehuvaan veteen 30-60 sekunniksi ja sen jälkeen siirrä tomaatit jääkulhoon. Näin saadaan kuoret helposti pois ja samalla kypsyminen pysähtyy. Kun olet ottanut kuoret irti, leikkaa tomaatit puolikkaiksi. Poista vielä siemenet ja leikkaa tomaateista mieleisiäsi lohkoja. Pese rucola ja friseesalaatti ja kuivaa ne hyvin. Asettele salaatit kauniisti lautaselle. Lisää tomaattilohkot salaatin päälle. Ripottele vuohenjuusto tomaattien päälle. Lopuksi tee kastike ja tarjoile salaatin kanssa.

Appelsiinivinaigrette

  • 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl appelsiinimehua
  • muutama oksa tuoretta oreganoa, silputtuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • 3/4 dl öljyä
  • 1 kranaattiomena (pomegranate)

Sekoita kaikki muut ainekset hyvin keskenään paitsi öljy. Lopuksi lisää varovasti, samalla sekoittaen. Halkaise kranaattiomena. Ota sen punaiset siemenet talteen ja lisää ne salaattikastikkeeseen antamaan makua ja väriä. Tarjoile värikkään tomaattisalaatin kanssa.

Chili-tomaatti-sinisimpukat

chili-tomaatti-sinisimpukatchili-tomaatti-sinisimpukatMTV

  • 2 kg sinisimpukoita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 4 valkosipulinkynttä, hienoksi pilkottuna
  • 2 purkkia valmiiksi kuorittuja säilyketomaatteja
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 ½ dl ruokakermaa ( 5%)
  • 2 tl suolaa
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1 tl mustapippuria
  • 1-2 dl parmesaani raastetta
  • 3 rkl silputtua persiljaa

Harjaa perunaharjalla simpukat ja huuhtele huolellisesti kylmässä vedessä. Tarkista kopauttamalla että simpukat ovat elossa. Lämmitä oliiviöljy isossa kattilassa keskilämmöllä. Kuullota chiliä ja valkosipulia noin minuutin ajan. Lisää purkkitomaatit ja tomaattipyree, valkoviini sekä tilkka vettä. Anna hautua n. 10 minuuttia. Lisää suola, pippuri ja sokeri. Anna tomaattiseoksen kiehahtaa ja lisää sinisimpukat. Aseta kansi kattilan päälle ja anna hautua noin kolme minuuttia kunnes sinisimpukat ovat auenneet. Lisää kerma ja anna kastikkeen vielä lämmetä alhaisella lämmöllä. Poista aukeamattomat simpukat. Koristele ripauksella persiljaa ja sekä parmesan-juustoraasteella. Tarjoile sinisimpukat vaalean leivän kera.

Lisää aiheesta:

Saitko viestin "Elisalta"? Tällaisista huijauksista raportoidaan nytEroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilisTaas valittiin vuoden sana – näin se liittyy Taylor SwiftiinKevyttä ja kuitupitoista: Ostoskärryihin kannattaa nyt lapata edullista superruokaaKeuhkoahtaumataudin oireet hiipivät hiljalleen – parannuskeinoa ei ole, mutta etenemistä voi hillitäKäykö saunominen urheilusta? "Samanlaisia vaikutuksia"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 13:06
    Verkkohuijaukset

    Saitko viestin "Elisalta"? Tällaisista huijauksista raportoidaan nyt

  • 10:12
    Ravintolat

    Eroon sunnuntailisästä? Ravintola-alan kovin kipukohta puhuttaa – työntekijöillä silti huippufiilis

  • 09:26
    Ilmiöt

    Taas valittiin vuoden sana – näin se liittyy Taylor Swiftiin

  • 08:09
    Ruoka

    Kevyttä ja kuitupitoista: Ostoskärryihin kannattaa nyt lapata edullista superruokaa

  • 06:44
    Keuhkosairaudet

    Keuhkoahtaumataudin oireet hiipivät hiljalleen – parannuskeinoa ei ole, mutta etenemistä voi hillitä