Tomaattikestit

Julkaistu 12.09.2005 21:18
  • Bloody Mary
  • Värikäs tomaattisalaatti
  • Chili-tomaatti-sinisimpukat

Alkujuomana Bloody Mary

  • 8 dl tomaattimehua
  • 2 rkl limemehua
  • 1 tl piparjuurta, raastettuna
  • 2 rkl Worcestershire-kastiketta
  • 1 tl murskattua valkosipulia
  • pari tippaa tabascoa
  • paljon mustapippuria ja suolaa
  • 1/2 – 3/4 dl vodkaa maun mukaan
  • 1 nippu varsiselleriä
  • 1 limeviipale koristeeksi

Sekoita tomaattimehu, valkosipuli, piparjuuri, limemehu, Worcestershire-kastike ja tabasco mikserissä. Tarkista maku. Lisää reilusti suolaa ja mustapippuria. Lopuksi lisää vodka. Viimeiseksi leikkaa varsiselleristä kivan kokoisia tikkuja ja leikkaa limet ohuiksi renkaiksi. Kaada Bloody Mary laseihin. Tarjoile jäitten kanssa sekä koristele selleritikulla ja limeviipaleilla

Värikäs tomaattisalaatti

värikäs tomaattisalaattivärikäs tomaattisalaattiMTV

  • 3 punaista tomaattia
  • 3 keltaista tomaattia
  • 2 oranssia tai Kumato-tomaattia
  • 1 nippu rucolasalaattia (n. 100 g)
  • 1 pieni nippu friseesalaattia (n. 100 g)
  • 100 g vuohenjuustoa, murskattuna
  • 3-4 dl jäitä

Leikkaa tomaattien pintaan pienehkö viilto. Laita vettä kattilaan ja anna kiehua. Laitais suurehkoon kulhoon jäitä 3-4 dl ja kylmää vettä 1/2 litraa. Kun vesi kiehuu, laita tomaatit kiehuvaan veteen 30-60 sekunniksi ja sen jälkeen siirrä tomaatit jääkulhoon. Näin saadaan kuoret helposti pois ja samalla kypsyminen pysähtyy. Kun olet ottanut kuoret irti, leikkaa tomaatit puolikkaiksi. Poista vielä siemenet ja leikkaa tomaateista mieleisiäsi lohkoja. Pese rucola ja friseesalaatti ja kuivaa ne hyvin. Asettele salaatit kauniisti lautaselle. Lisää tomaattilohkot salaatin päälle. Ripottele vuohenjuusto tomaattien päälle. Lopuksi tee kastike ja tarjoile salaatin kanssa.

Appelsiinivinaigrette

  • 1 ½ rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl appelsiinimehua
  • muutama oksa tuoretta oreganoa, silputtuna
  • ripaus suolaa
  • ripaus sokeria
  • 3/4 dl öljyä
  • 1 kranaattiomena (pomegranate)

Sekoita kaikki muut ainekset hyvin keskenään paitsi öljy. Lopuksi lisää varovasti, samalla sekoittaen. Halkaise kranaattiomena. Ota sen punaiset siemenet talteen ja lisää ne salaattikastikkeeseen antamaan makua ja väriä. Tarjoile värikkään tomaattisalaatin kanssa.

Chili-tomaatti-sinisimpukat

chili-tomaatti-sinisimpukatchili-tomaatti-sinisimpukatMTV

  • 2 kg sinisimpukoita
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 tl chilihiutaleita
  • 4 valkosipulinkynttä, hienoksi pilkottuna
  • 2 purkkia valmiiksi kuorittuja säilyketomaatteja
  • 3 rkl tomaattipyreetä
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 ½ dl ruokakermaa ( 5%)
  • 2 tl suolaa
  • 2-3 rkl sokeria
  • 1 tl mustapippuria
  • 1-2 dl parmesaani raastetta
  • 3 rkl silputtua persiljaa

Harjaa perunaharjalla simpukat ja huuhtele huolellisesti kylmässä vedessä. Tarkista kopauttamalla että simpukat ovat elossa. Lämmitä oliiviöljy isossa kattilassa keskilämmöllä. Kuullota chiliä ja valkosipulia noin minuutin ajan. Lisää purkkitomaatit ja tomaattipyree, valkoviini sekä tilkka vettä. Anna hautua n. 10 minuuttia. Lisää suola, pippuri ja sokeri. Anna tomaattiseoksen kiehahtaa ja lisää sinisimpukat. Aseta kansi kattilan päälle ja anna hautua noin kolme minuuttia kunnes sinisimpukat ovat auenneet. Lisää kerma ja anna kastikkeen vielä lämmetä alhaisella lämmöllä. Poista aukeamattomat simpukat. Koristele ripauksella persiljaa ja sekä parmesan-juustoraasteella. Tarjoile sinisimpukat vaalean leivän kera.

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle