Tomaatti-basilikatuorejuustolla täytetty haukimureke/pihvit ja uunipunajuuret

  • n. 500 g haukifileitä
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1,5 rkl perunajauhoja
  • valko- tai mustapippuria
  • täyte:
  • n. 50 g tomatti-basilikatuorejuustoa (Hovi 13%)
  • 1 ruukku rucolaa tai pinaattia tai 50-100 g pakastepinaattia

1. Pidä kaikki raaka-aineet jääkaapissa ennen valmistusta.

2. Voitele pitkulainen vuoka esim. juoksevalla margariinilla. Silppua rucola tai pinaatti muutamaan osaan, jos teet mureketta, tai hienommaksi, jos paistat pihvejä.

3. Paloittele haukifileet parin cm:n paloiksi ja nosta ne monitoimikoneen kulhoon. Lisää suola ja surauta kala hienoksi.

4. Lisää joukkoon vähän pippuria, munat, ruokakerma tai vastaava ja perunajauhot ja surauta massa tasaiseksi.

5. Kaada puolet massasta vuokaan. Vedä keskelle pieni syvennys ja lusikoi siihen kahdella pikkulusikalla tuorejuusto "helminauhaksi". Ripottele päälle pinaatti tai rucola. Kaada loppu mureketaikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä vesihauteessa tai sellaisenaan 30-40 minuuttia n. 200 asteessa. Jos kypsennät murekkeen ilman vesihaudetta, korppujauhota vuoka. Anna murekkeen levähtää hetki ennen kumoamista.

6. Murekepihvit: Sekoita silputtu pinaatti tai rucola murekemassan joukkoon. Sipaise leivinpaperi öljyllä ja nosta ruokalusikalla murekemassasta siihen 8-10 nokaretta. Paina kostealla sormella syvennys keskelle, nosta siihen nokare tuorejuustoa ja painele kiinni ja litistä pihvejä vähän. Paista pihvejä keskilämmöllä n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa murekkeen tai pihvien seuraksi uunipunajuuria tai perunoita ja ruusukaaleja tai vihreitä herneitä.

- Toim. Kati Nappa

Lue myös:

    Uusimmat