Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Tomaatti-basilikatuorejuustolla täytetty haukimureke/pihvit ja uunipunajuuret

Täytetyt haukimurekepihvit ja uunipunajuuret
Täytetyt haukimurekepihvit ja uunipunajuuretCopyright MTV Oy 2003
Julkaistu 14.11.2003 13:54(Päivitetty 09.02.2005 10:32)
  • n. 500 g haukifileitä
  • 1 tl suolaa
  • 2 munaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 1,5 rkl perunajauhoja
  • valko- tai mustapippuria
  • täyte:
  • n. 50 g tomatti-basilikatuorejuustoa (Hovi 13%)
  • 1 ruukku rucolaa tai pinaattia tai 50-100 g pakastepinaattia

1. Pidä kaikki raaka-aineet jääkaapissa ennen valmistusta.

2. Voitele pitkulainen vuoka esim. juoksevalla margariinilla. Silppua rucola tai pinaatti muutamaan osaan, jos teet mureketta, tai hienommaksi, jos paistat pihvejä.

3. Paloittele haukifileet parin cm:n paloiksi ja nosta ne monitoimikoneen kulhoon. Lisää suola ja surauta kala hienoksi.

4. Lisää joukkoon vähän pippuria, munat, ruokakerma tai vastaava ja perunajauhot ja surauta massa tasaiseksi.

5. Kaada puolet massasta vuokaan. Vedä keskelle pieni syvennys ja lusikoi siihen kahdella pikkulusikalla tuorejuusto "helminauhaksi". Ripottele päälle pinaatti tai rucola. Kaada loppu mureketaikina vuokaan ja tasoita pinta. Kypsennä vesihauteessa tai sellaisenaan 30-40 minuuttia n. 200 asteessa. Jos kypsennät murekkeen ilman vesihaudetta, korppujauhota vuoka. Anna murekkeen levähtää hetki ennen kumoamista.

6. Murekepihvit: Sekoita silputtu pinaatti tai rucola murekemassan joukkoon. Sipaise leivinpaperi öljyllä ja nosta ruokalusikalla murekemassasta siihen 8-10 nokaretta. Paina kostealla sormella syvennys keskelle, nosta siihen nokare tuorejuustoa ja painele kiinni ja litistä pihvejä vähän. Paista pihvejä keskilämmöllä n. 3 minuuttia kummaltakin puolelta. Tarjoa murekkeen tai pihvien seuraksi uunipunajuuria tai perunoita ja ruusukaaleja tai vihreitä herneitä.

- Toim. Kati Nappa

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • 18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • 17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • 14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • 11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."