Tolppa pelasti USA:n shokkitappiolta – 18-vuotias lahjakkuus nousi sankariksi

Itävalta piinasi Yhdysvaltoja jääkiekon MM-kisoissa toden teolla, mutta joutui lopulta taipumaan paremmalleen jatkoajalla 2-3-lukemin.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 10.-26.5.2024

Avausottelu Tshekki–Suomi pe 10.5. klo 21.20. Studio käyntiin jo klo 20.00!

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla sekä MTV Katsomo -palvelussa. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Itävalta sai otteluun toivomansa alun, kun se siirtyi avauserässä 1-0-johtoon. 18-vuotias huippulahjakkuus Marco Kasper kuljetti pelivälineen vauhdilla USA:n alueelle ja pelasi kiekon maalin edustalle Benjamin Nissnerille, joka iski kiekon rysään.

USA:n ahdinko syveni toisessa erässä hetkellisesti, kun lähes koko 20-minuuttisen tiiviisti puolustanut Itävalta pääsi vauhdikkaaseen vastahyökkäykseen. Kiekko päättyi hienon syöttökuvion jälkeen Paul Huberille, joka ohitti USA-vahti Strauss Mannin.

USA kuittasi Huberin maalin välittömästi. Kieffer Bellows nosti kiekon Itävallan David Kickertin maskin kautta verkkoon vain 17 sekuntia myöhemmin.

Päätöserässä Yhdysvallat kampesi tasoihin ylivoimalla, kun maalintekijä Huber sai jäähyn kiekon sulkemisesta. Huber ehti istua jäähyaitiossa vain 20 sekuntia, kun Adam Gaudette toi USA:n tasoihin upealla rannelaukauksellaan.

Itävalta oli jatkoajalla erittäin lähellä voittomaalia, mutta Peter Schneiderin terävä laukaus kilpistyi tolppaan. Tovia myöhemmin 18-vuotias Luke Hughes karkasi läpiajoon ja ratkaisi voiton Yhdysvalloille.

Lue myös:

    Uusimmat