Tokion olympialaisissa kuusi dopingrikkomusta – raportti julki

Tokion olympialaisissa on todennettu kuusi dopingrikkomusta, kertoo maanantaina julkistamassaan raportissa kansainvälinen testaustoimisto ITA.

ITA kertoo, että heinä-elokuussa kilvoiteltujen Tokion olympialaisten aikana otettiin kaikkiaan 6 200 dopingnäytettä. Lukemaan sisältyvät sekä kilpailuiden yhteydessä että niiden ulkopuolella otetut näytteet – kilpailuiden yhteydessä otettiin kaksi kolmasosaa ja kilpailuiden ulkopuolella yksi kolmasosa testeistä.

Testattuja urheilijoita oli yli 4 255 ja he olivat 171 eri maasta. Päälle kolmannes olympialaisiin osallistuneista urheilijoista testattiin vähintään kerran.

Eniten testattiin Venäjän olympiakomitean, Kiinan, Yhdysvaltojen, Ison-Britannian ja Australian urheilijoita. Lajikohtaisesti eniten testejä tehtiin yleisurheilun, vesiurheilun, pyöräilyn, soudun ja painonnoston parissa.

Kuusi dopingrikkomusta ovat johtaneet toimenpiteisiin. ITA kertoo, että kaikki kyseessä olevat urheilijat asetettiin alustavasti kilpailukieltoon. Tapauksia käsitellään urheilun välitystuomioistuimessa CASissa ja/tai lajiliitoissa, minkä jälkeen saadaan lopputuomiot.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja