Mainos

Toivo Sukari syyttää Suomi-Soffaa valehtelusta

Suomi-Soffaa konkurssiin hakevan Masku -konsernin omistaja ja hallituksen puheenjohtaja Toivo Sukari syyttää Suomi-Soffan perintätoimien riitauttamista "näytelmäksi".

Sukari sanoo tiedotteessaan, että Maskun saatavien perintätoimien riitauttaminen on Suomi-Soffan ongelmissa vain "jäävuoren huippu".

- Maskun näkemyksen mukaan Suomi-Soffaa uhkaa väistämätön konkurssi, missä ikävintä on lähes 500 henkilön työpaikkojen menetys. Se on ainut asia, jota suren, sanoo Sukari tiedotteessaan.

Suomi-Soffa on hakenut sekä myynti- että valmistusyhtiöitään yrityssaneeraukseen. Sukarin mukaan menettelyn on määrä luoda Suomi-Soffalle epäterveellinen kilpailuasema alalla.

- Väitteet siitä, että Maskun saatavat olisivat jollakin tavoin riidanalaisia, ovat täysin perusteettomia ja valheellisia. Maskun käsityksen mukaan Suomi-Soffa pyrkii vain siirtämään edessä olevaa väistämätöntä konkurssiaan ja estämään saatavien perintätoimet.

Masku haki joulukuun alussa Suomi‐Soffaa konkurssiin maksamattomien vuokrien takia. Maskulla on yhtiön oman ilmoituksen mukaan noin 700 000 euron vuokrasaatavat Suomi-Soffalta. Suomi‐Soffa SSF Oy ja Suomi‐Soffa Tehdas Oy jättivät puolestaan joulun alla yrityssaneeraushakemuksensa Espoon käräjäoikeudelle.

- Koko huonekaluala on ollut kriisissä maailmantalouden romahduksesta syksystä 2008 asti. Lähes kaikki yritykset ovat tehneet tappiota. Suomi-Soffan talousvaikeudet eivät tulleet millään tavoin yllätyksenä Maskulle.

Sukari painottaa, että Masku tuleekin Suomi-Soffan eräänä keskeisimpänä velkojana vastustamaan mahdollista yrityssaneerausta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.