Mainos

Toivakka: Syyrian sodasta kärsineille lisää humanitaarista apua

Suomi pyrkii lisäämään humanitaarista apua Syyrian sodasta kärsineiden auttamiseksi.

Kehitysministeri Lenita Toivakan (kok.) mukaan varsinkin Syyrian naapurimaat tarvitsevat tukea, koska ne ovat vastaanottaneet valtaosan maasta lähteneistä pakolaisista.  

-Kaikki eivät edes pysty sieltä lähtemään, ja on tärkeää, että pystymme auttamaan paikan päällä, Toivakka sanoi tiedotustilaisuudessa maanantaina.  

Ministeri ei vielä osannut sanoa, kuinka paljon apua on tarkoitus lisätä, mutta hän toivoo lisäapua jo tälle vuodelle neljännestä lisätalousarviosta. Liikkumavaraa on joka tapauksessa hänen mukaansa vähän, eikä kehitysapuun jo sovituista leikkauksista voida tinkiä.  

Suomi on ohjannut noin 60 miljoonaa euroa Syyrian konfliktista kärsineiden tueksi vuoden 2011 jälkeen. Summasta noin 40 miljoonaa on ollut humanitaarista tukea ja noin 20 miljoonaa kehitysapua.  

Koko hallitus kokoontuu huomenna käsittelemään pakolaistilannetta ja suhtautumistaan komission vastuunjakoehdotukseen. Komissiolta odotetaan ensi viikolla esitystä pakolaiskriisin hoidosta eli muun muassa siitä, miten pakolaiset sijoitetaan eri EU-maihin.  

Toivakka huomauttaa, että tilanne on muuttunut hallitusohjelman kirjoittamisen jälkeen.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.