Kanadassa pakenevasta sarjapuukottajasta tehty mahdollinen näköhavainto – toinen epäilty löydettiin aiemmin kuolleena

1:28
Puukottajien etsintä käynnisti suuroperaation Kanadassa sunnuntaina.

Kanadassa toisesta epäillystä sarjapuukottajasta Myles Sandersonista on tehty mahdollinen näköhavainto Saskatchewanin preeriamaakunnassa James Smith Cree Nationin alkuperäiskansojen yhteisössä. 

Poliisi on pyytänyt ihmisiä hakeutumaan suojaan miehen varalta. 

Toinen Kanadassa useista puukotuksista epäilty mies, Damien Sanderson löytyi aiemmin kuolleena, kertoo poliisi. Poliisin edustaja Rhonda Blackmore sanoi tiedotustilaisuudessa, että ruumis löytyi ulkoa läheltä taloa, jota viranomaiset olivat tutkineet.

Poliisi sanoo miehellä olleen "näkyviä vammoja". Poliisi ei usko vammojen olevan itseaiheutettuja. 

Epäillyt ovat poliisin mukaan veljeksiä.

Blackmoren mukaan poliisi ei tiedä varmaksi, miten mies kuoli. Hän pitää mahdollisena, että toinen epäilty on surmannut veljensä, sillä ruumiissa oli löydettäessä näkyviä vammoja.

Blackmore huomauttaa, että myös edelleen vapaana olevalla epäillyllä saattaa olla vammoja. Vahvistettua tietoa tästä ei kuitenkaan ole. Poliisi pyytää ihmisiä olemaan varuillaan, sillä epäilty saattaa etsiä itselleen apua.

Kahta miestä on etsitty valtavalta alueelta Kanadasta sen jälkeen kun sunnuntaina tapahtui useiden puukotusten sarja Saskatchewanin preeriamaakunnassa. Puukotuksissa kuoli yhteensä 10 ihmistä ja ainakin 18 ihmistä haavoittui. 

Uhreista poliisi uskoo osan olleen sattumanvaraisia ja osan etukäteen valittuja.

Kanadan Trudeau: "Tällaisista tragedioista on tullut aivan liian yleisiä"

Kanadan pääministeri Justin Trudeau painottaa videolausunnossaan, ettei sunnuntaisen sarjapuukotuksen kaltaiselle väkivallalle ole Kanadassa sijaa. Sunnuntaisissa puukotuksissa kuoli 10 ihmistä, ja lisäksi 18 ihmisen tiedetään haavoittuneen.

Trudeaun mukaan vastaavanlaisista tragedioista on viime vuosina tullut aivan liian yleisiä.

Viiden viime vuoden aikana Kanadassa on ollut useita joukkosurmia. Nova Scotiassa poliisiksi pukeutunut asemies ampui 22 ihmistä, Quebecissä ampuja surmasi kuusi ihmistä moskeijassa ja Torontossa väkijoukkoon pakettiautolla ajanut tappoi 11 ihmistä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja