Mainos

Toimi nopeasti jos haluat vuokra-auton juhannukseksi

Kesällä kotimaan automatkailu piristyy ja se näkyy myös autovuokraamoissa. Etenkin alkukesä on vuokraamoille sesonkiaikaa.

Kesäkuussa vuokraamoiden autot häviävät talleista teille nopeasti. Autovuokraamo Avisin markkinointi- ja myyntipäällikkö Marko Haakanen sanoo, että vuokraamoissa riittää kiirettä.

– Nyt on vielä kaksi kautta päällekkäin, liikematkailu- ja turistikausi.

Juhannukseksi vuokra-autoa mielivän kannattaa tehdä varaus mahdollisimman nopeasti.

– Varauksia tehdään nykyisin lähellä matkaa mutta nyt on jo kiire, jos haluaa vuokrata auton juhannukseksi.

Autovuokraamoista kerrotaan, että kesällä yleisin vuokra-aika kestää viikon. Parhaiten vuokraksi käyvät pienet farmariautot. Autovuokraamo Hertzin operatiivinen johtaja Jouko Lappalainen sanoo huomanneensa, että aikaisempiin vuosiin verrattuna keskikokoisia autoja menee vuokralle entistä enemmän.

Myös Hertzin vuokraamoista autot häviävät etenkin liikematkailijoiden ja turistien käyttöön. Lappalaisen mukaan kesällä vuokra-aika on keskimäärin neljä vuorokautta.

– Autoja on nyt ennätysmäärä vuokralla. Juhannukseksi autoja on vielä jonkun verran jäljellä mutta alkuviikosta tilanne voi olla jo toinen.

Asiakkuuspäällikkö Katri Hakala Europcarista kertoo, että kesällä vuokraus painottuu Etelä- ja Keski-Suomeen. Vuokra-autojen määrää on lisätty kesäkuukausiksi.

– Kittilän toimipisteessämme on nyt aika hiljaista, koska ulkomaalaiset turistit tulevat etelään. Talvella tilanne on toinen.

Hakalan mukaan vuokraus on piristynyt viime vuosina.

– Pahin kilpailijamme on omistamisen halu eli monet haluavat oman auton. Tavallaan taantuman poikanen teki sen, että etenkin viikonloppuvaraukset ovat lisääntyneet.

Myös raiteilta rattiin -palvelu on lisännyt kiinnostusta. Hakala sanoo, että muun muassa Jyväskylän ja Kuopin rautatieasemilta autoja vuokrataan paljon.

Junalippujen kallistuminen on saanut usean tarttumaan mieluummin vuokra-auton rattiin kuin junalippuautomaattiin. Esimerkiksi juhannuksena torstaista perjataihin nelihenkinen perhe saa vuokra-auton noin 200 eurolla käyttöönsä, polttoainetta ei tosin ole laskettu hintaan.

Edestakainen junalippu matkalle Helsinki-Jyväskylä maksaa perheelle vajaa 200 euroa. Perhelipun matkalle voi saada, kun lapset ovat alle 17-vuotiaita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.