Mainos

Toiko Sipilä-uutinen potkut toimittajalle? Asia käsitellään oikeudessa

Suomen Yrittäjät -järjestön verkko- ja printtijulkaisusta potkut saaneen toimittajan tapaus ratkaistaan oikeudessa.

Suomen Journalistiliiton (SJL) mukaan Suomen Yrittäjien julkaisuja kustantava Sypoint Oy hylkäsi sovintoesityksen entisen toimittajansa koeaikapurusta.

Koeajalla olevan toimittaja Teppo Kuittisen työsuhde purettiin yllättäen lokakuussa 2014. Tämä tapahtui vain muutama päivä sen jälkeen kun toimittaja oli kirjoittanut Yrittäjät.fi:hin keskustan puheenjohtajan Juha Sipilän haastattelun otsikolla ”Sipilä: ’Suomi vaipunut apatiaan, virkamiesten määrä alas kymmenillä tuhansilla’”. Myöhemmin otsikkoa lyhennettiin.

Yrittäjät.fi:n päätoimittaja kertoi Kuittiselle jutun julkaisua seuraavana päivänä, että jutusta on noussut ”aikamoinen haloo” Sipilän esikunnassa.

Toimittajan asiamiehenä tapauksen selvittelyssä toiminut lakimies Jussi Salokangas Journalistiliitosta pitää potkujen perusteita epäasiallisina.

– Sipilä-uutinen julkaistiin lauantai-iltana, päätoimittaja soitti sunnuntaina kolme kertaa tarkistaakseen jutun paikkansapitävyyden ja maanantaiaamuna työsuhde purettiin. Onko työnantaja sunnuntai-iltana Sipilä-tapaukseen mitenkään liittymättä pohtinut, että Teppo ei sovellukaan työhönsä? Hieman aikaisemmin työnantaja oli antanut Tepolle samppanjapullon hyvästä työsuorituksesta, Salokangas sanoi SJL:n tiedotteessa viime syksynä.

Kuittisen entinen työnantaja pitää yhä kiinni siitä, etteivät Kuittisen työsuoritus ja soveltuvuus tehtävään vastanneet työnantajan odotuksia.

Toimittaja Kuittinen arvioi, että Suomen Yrittäjien reagointi Sipilä-uutiseen "on nyt ymmärrettävää siksi, että Yrittäjät on päässyt ensimmäisen kerran järjestön historian aikana kuultavaksi hallitusneuvotteluissa."

Oikeudenkäynti on SJL:n mukaan luultavasti ensi vuoden puolella.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.