Mainos

Todelliset neuvottelut Kataloniasta vasta edessä? – "Keskushallinto on toivonut, että kaikki puolueet lähtisivät vaaleihin"

7:04

Katalonian vaikean tilanteen todelliset häviäjät ovat katalaanit ja alue itse, arvioi viestintätoimisto Pohjoisranta Burson-Marstellerin johtaja Rogaciano Cavadas Kaipainen aamun Huomenta Suomessa.

Hän uskoo, että todelliset neuvottelut Espanjan ja Katalonian välillä alkavat vasta joulukuulle kaavailtujen aluevaalien jälkeen, joissa selviää, kenellä on jatkossa neuvotteluvalta Kataloniassa.

– Pitäisin aika todennäköisenä gallupien perusteella, että Espanjan yhtenäisyyttä kannattavien puolueiden kannatus tulee vielä kasvamaan.

Cavadas Kaipainen uskoo, että sekä Katalonian separatistit, että Espanjan yhtenäisyyttä kannattavat yrittävät lietsoa kovilla puheilla vastakkainasettelua, jotta mahdollisimman moni äänestäisi tulevissa vaaleissa.

– Espanjan keskushallinto on toivonut, että kaikki Kataloniassa toimivat puolueet lähtisivät vaaleihin, jolloin oikeasti nähtäisiin, mikä alueen väestön tahto on.

Cavadas Kaipainen totesi myös, että suuri osa katalaaneista toivoo ennen kaikkea poliittista ja taloudellista vakautta. Viime aikoina esimerkiksi suuri määrä yrityksiä on jättänyt Katalonian alueen tulenaran tilanteen takia.

Katso keskustelu kokonaisuudessaan videolta!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.