Tiukka linja: Pohjois-Makedoniasta saapuneet matkustajat määrätään tartuntalain mukaiseen valvottuun karanteeniin, jos he eivät suostu koronatestiin Turun lentokentällä

Turun lentokentällä on käynnissä vapaaehtoinen koronatestaus Pohjois-Makedoniasta saapuvan koneen matkustajille.

Lento Skopjesta laskeutui Turun kentälle klo 21.15. Lentoyhtiö on kertonut lennon matkustajille kentällä suoritettavasta testistä.

Turun kaupungin hyvinvointitoimialan toimialajohtaja Riitta Liuksa kertoo MTV Uutisille, että prosessissa edetään aluehallintovirastolta saatujen ohjeiden mukaan.

– Testiin ei pakoteta, mutta jos siitä kieltäytyy, niin henkilö määrätään karanteeniin. Kyseessä on tartuntalain mukainen karanteeni. Käytännössä siinä tehdään karanteenipäätös ja henkilön tilaa valvotaan päivittäin.

Liuksan mukaan lapsiperheet otetaan koneesta ensin testattaviksi.

– Minulla ei ole vielä miten matkustajat ovat suhtautuneet tähän. Toivotaan että he vapaaehtoisesti suostuisivat testiin.

Liuksa toteaa, että olisi kaikkien etu, että ihmiset suotuisivat testaamiseen siitä huolimatta vaikka koronatesti olisi tehty jo aiemmin. 

Eilen Bukarestista saapuneille matkustajille järjestettiin vastaavanlainen testaus Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Tuolloin vapaaehtoiseen koronatestaukseen osallistui kaksi kolmasosaa matkustajista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja