Mainos

Titanic-paljastuksesta Suuri Journalistipalkinto

Suuri Journalistipalkinto on jaettu seitsemännen kerran.

Ehdotuksia palkinnon saajiksi tuli tänä vuonna kaikkien aikojen huippumäärä eli 80.

Kilpailun kolmesta kategoriasta nimettiin jokaisesta kolme voittajaehdokasta 13.2.2008. Nyt palkintolautakunta teki lopulliset valinnat palkintojen saajiksi.

Vuoden juttu

Waltteri Seretin

Vuoden jutuksi valittiin Ilta-Sanomien "Uutiskuva venäläisen retkikunnan sukelluksesta olikin Titanic-elokuvasta" (juttusarja). Voittoisan jutun takana olivat koululainen Waltteri Seretin ja toimittajat Saku Pekka Sundelin, Jari Alenius ja Arja Paananen.

Palkintolautakunta perusteli valintaa seuraavasti: 13-vuotias koululainen Waltteri Seretin ja Ilta-Sanomien työryhmä paljastivat venäläisen tv-kanavan huijauksen, jossa Pohjoisen jäämeren pohjan valloitusta kuvitettiin menestyselokuva Titanicin kuvamateriaalilla. Paljastuksesta tuli nopeasti yksi laajimmalle ympäri maailmaa levinneistä suomalaisuutisista. Se oli hyvä esimerkki siitä, kuinka pienestä oivalluksesta voi kasvaa suuri ja vaikuttava uutinen. Tapaus kertoo myös, että suurikin uutisorganisaatio tarvitsee yleisön apua.

Vuoden juttu -palkinnon saajiksi olivat edellisten lisäksi ehdolla toimittaja Katri Merikallio Suomen Kuvalehden jutusta Meri hädässä ja toimittaja Sami Sillanpää HS-kuukausiliitteen jutusta Koiran vuosi.

Vuoden journalistinen uudistus

Vuoden journalistisesta uudistuksesta palkittiin Maaseudun Tulevaisuuden kuukausiliite Kantri ja toimitussihteeri Mia Palokallio ja graafikko Piia Ouri.

Perustelut ovat seuraavat: Marraskuussa 2007 aloittanut Maaseudun Tulevaisuuden kuukausiliite on jatkoa lehden aiemmille uudistuksille ja tuo uuden ulottuvuuden päälehden sisältöön ja muotoon. Pirteä, yllättävä ja tyylikäs liite on osa uudistusprosessia, jonka avulla Maaseudun Tulevaisuus on onnistunut löytämään uusia lukijoita myös kaupungeista. Maaseudun tyhjenemisestä ja maatalouden rakennemuutoksesta huolimatta lehti on kasvattanut levikkiään.

Vuoden journalistinen uudistus -sarjan muut ehdokkaat olivat työryhmä Ari Kinnari ja Minna Honkala Aamulehden etusivu- ja uutissivustouudistuksesta ja päätoimittaja Niina Leino ja AD Tuomas Jääskeläinen aikakauslehti Oliviasta.

Vuoden journalisti

Susanna Reinboth

Vuoden journalistiksi valittiin Susanna Reinboth Nelosen uutisista.

Raati perusteli valintaa näin: Oikeus- ja rikosasioihin erikoistunut Susanna Reinboth tekee jatkuvasti juttuja, jotka pureutuvat yhteiskunnan perusrakenteisiin ja edistävät avointa keskustelua. Hän on televisiojutuissaan, lehtiartikkeleissaan ja kolumneissaan mm. tuonut esiin huumepoliisin toimintaan kohdistuvia epäselvyyksiä ja haastanut oikeuslaitoksen pohtimaan tuomioistuinten toiminnan periaatteita. Lisäksi hän on aktiivisesti osallistunut sananvapauskysymyksiä koskeviin keskusteluihin.

Vuoden journalisti -palkinnon saajaksi olivat Reinbothin lisäksi ehdolla Tuomas Enbuske YLEn Radio 1:stä ja Hannu Toivonen Seurasta.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.