Timosen uralle kruunu – Chicago on mestari

Puolustaja Kimmo Timonen, hyökkääjä Teuvo Teräväinen ja maalivahti Antti Raanta ovat Stanley Cup -voittajia.

Chicago Blackhawks voitti Suomen aikaa tiistaiaamuna päättyneessä NHL:n kuudennessa finaalissa Tampa Bay Lightningin 2-0. Chicago voitti mestaruuden otteluvoitoin 4-2. Mestaruus on seuran historian kuudes. Joukkueesta on muodostunut nykyaikainen NHL-dynastia, sillä mestaruutta juhlittiin myös 2010 ja 2013.

Mestaruus on kruunu 40-vuotiaalle Timoselle, hänen upea uransa päättyy ensimmäiseen Stanley Cupiin. Mestaruus on ensimmäinen myös 20-vuotiaalle Teräväiselle ja 26-vuotiaalle Raannalle. Tappion katkeruutta joutui maistamaan Tampa Bayn hyökkääjä Valtteri Filppula.

Ottelun voittomaali syntyi jo toisessa erässä. Chicagon tähtipakki Duncan Keith pääsi laukomaan Tampan puolustuksen keskeltä. Maalivahti Ben Bishop torjui kiekon eteensä ja Keith iski paluupostin verkkoon. Syötön antoi Patrick Kane. Kun kiekko meni maaliin, Timonen hyppi intoa täynnä vaihtopenkillä.

Chicago aloitti ottelun kotiyleisönsä edessä räväkästi ja vei avauserän vedot 13-4. Teräväisellä oli ylivoimalla senttien päässä avausmaalin iskemisestä, mutta Bishopin luistin ehti tielle. Tampa oli puolestaan toisen erän alussa vahvempi, mutta Chicago otti pikku hiljaa otteen takaisin.

Kolmannessa erässä Chicago sai pidettyä Tampan rynnistyksen aisoissa. Pelikellossa oli hieman yli viisi minuuttia, kun Kane iski finaalisarjan ensimmäisellä maalillaan lukemiksi 2-0.

Pähkähullu United Centerin yleisö villiintyi ja sai lopulta juhlia mestaruutta.

NHL:n suomalaistilastot ma-ti-yönä:

Chicago - Tampa Bay        2-0