Mainos

Tilit tyhjäksi nopeasti - skimmausliigan uhreja paljastuu lisää

Poliisille on tullut kymmeniä ilmoituksia pankkitileiltä tehdyistä hämäristä käteisnostoista. Tililtä kadonneiden eurojen taustalla on syksyinen pankkikorttien skimmaus-, eli kopiointijuttu.

Skimmausjuttuun liittyen on vangittuna kolmen bulgarialaismiehen seurue.

Keskusrikospoliisin mukaan jutun tutkinta oli jo hyvällä mallilla, kunnes tilien omistajilta alkoi tippua uusia ilmoituksia.

- Ihmiset kertovat, että heidän tileiltään on käyty nostamassa rahaa sadoista euroista reiluun tuhanteen euroon, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Ari-Pekka Kouva keskusrikospoliisista.

Kortteja on Kouvan mukaan kopioitu ja sen jälkeen tilejä tyhjennetty ainakin Pohjois-Suomessa ja Kokkolan seudulla.

Kopiokortit valmistettiin ammattitaidolla

Elo- ja syyskuussa liikkuneen ryhmän toimintamalli on ollut kuta kuinkin seuraava: ensin ryhmä on asentanut pankkiautomaattiin skimmauslaitteen, joka on kopioinut tiedot pankki- tai luottokortista.

Tämän lisäksi automaatin yhteyteen on tuotu kamera, joka on taltioinut automaatilla asioineen ihmisen näppäilemän tunnusluvun. Tämän jälkeen kopioidun kortin tiedot on lähetetty rikollisorganisaatiossa eteenpäin taholle, joka on valmistanut kopion alkuperäisestä pankkikortista.

Kortin valmistuttua liigalla on siis ollut hallussaan sekä kopiokortti että kortin tunnusluku.

- Pankki- ja luottokorteista tehdyt kopiot on valmistettu ammattitaitoisesti. Lisäksi tileiltä on alettu tehdä nostoja yllättävän nopeasti niiden kopioimisen jälkeen, kuvaa Kouva.

Kouva ei kuitenkaan tässä vaiheessa tutkintaa suostu kertomaan, missä kortit on valmistettu.

Satojen korttien tiedot kerättiin

Poliisi pääsi kolmikon jäljille syyskuun lopulla ja takavarikoi skimmauslaitteet.

- Skimmauslaitteet, joita he olivat käyttäneet olivat erittäin hyvin tehtyjä. Niillä oli hankittu satojen korttien tiedot.

Automaatilta rahaa nostavalle ihmiselle ainoa vihje skimmauslaitteesta on ollut se, että pankki- tai luottokortti on uponnut aavistuksen verran syvemmälle automaattiin kuin tavallisesti.

Kun poliisi kävi takavarikoitua materiaalia läpi selvisi, että vain pari prosenttia pankkiautomaateilla asioineista ihmisistä oli suojannut kädellä tunnuslukunsa. Tämän vuoksi rikoksesta epäiltyjen oli helppo saada haltuunsa myös korttien tunnusluvut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.