Tilaviinien sesonki käynnistyy juhannuksena ja on parhaimmillaan lomakauden aikana.
-Kotimaisista raaka-aineista tehtyjen tilaviinien suosio on kasvanut tasaisesti 10 prosentin vuosivauhtia. Tänä vuonna tilaviiniyrittäjät arvioivat myyvänsä marja- ja hedelmäviinejä lähes 400 000 litraa sekä väkeviä alkoholijuomia noin 20 000 litraa, sanoo Suomen Tilaviiniyrittäjät ry:n tiedottaja Maria Tigerstedt Mustila Viini Oy:stä Elimäeltä.
Tigerstedtin mukaan myös tilaviinien arvostus on kasvanut.
-Olen ilolla pannut merkille, että nyt ollaan sulattelemassa jäätä myös ravintola-alan ammattilaisten silmissä. Tuotteet alkavat olla salonkikelpoisia, sillä niiden laatu on parantunut vuosien aikana. Viinit maistuvat rehdisti kotimaisille marjoille ja hedelmille eikä apinoitu rypäletuotteita. Myös liköörit ovat maultaan kuin ennen vanhaan hyvään aikaan.
Marjaviinien tekninen laatu on niinikään parantunut.
-Nyt maltetaan tuotteita tehdä kunnolla. Ammattitaito on kasvanut kaiken aikaa. Silti kannattaa muistaa, että kullakin viinitilalla ovat aina omanlaisensa, yksilölliset tuotteet. Makuja ja niiden yhdistelmiä on lukemattomia.
Viinitilojen tarjonta on kesälomalaisia ajatellen myös monipuolista.-Tarjolla on myös muutakin kuin viiniä. Usealla tilalla on maatilamatkailua, ruokailua, suoramyyntiä ja jalosteita. Nämä tarjoavat kivan lisän kesälomalaisille.

