Tilanne vain pahenee: Jopa yli miljardin eläimen pelätään kuolleen Australian paloissa – "Tämä sydäntäsärkevä menetys pitää sisällään tuhansia arvokkaita koaloja"

0:42
Karu video näyttää, kuinka tien pientareella makaa useita maastopaloissa kuolleita eläimiä.

Sydneyn yliopiston ekologi arvioi, että Australian maastopaloissa on tähän mennessä kuollut jopa yli miljardi eläintä, kertoo muun muassa CBS News.

Viime viikolla uutisoitiin, kuinka puolen miljardin eläimen pelättiin kuolleen Australian tuhoisissa maastopaloissa. Luku on tämän jälkeen kasvanut huimasti, kun Sydneyn yliopiston ekologi arvioi luvun kaksinkertaistuneen.

Tällä hetkellä pelätään, että yli 800 miljoonaa eläintä on kuollut Uuden Etelä-Walesin osavaltiossa ja yli miljardi eläintä on yhteensä kuollut koko maassa palojen seurauksena.

"Tämä on hirvittävä tilanne"

Kammottava luku pitää sisällään nisäkkäitä, lintuja ja matelijoita. Luku ei kuitenkaan pidä sisällään lepakoita, sammakoita, hyönteisiä tai muita selkärangattomia.

– Tämä on hirvittävä tilanne maantieteellisesti ja yksittäisten eläinten kannalta, toteaa Sydneyn yliopiston professori Chris Dickman CBS Newsille.

WWF Australia puolestaan arvioi, että jopa 1,25 miljardia eläintä on kuollut paloissa.

– Tämä sydäntäsärkevä menetys pitää sisällään tuhansia arvokkaita koaloja, kirjoittaa WWF Australia tiedotteessaan.

Järjestön mukaan metsien palautumisessa voi kestää jopa vuosikymmeniä. Myös useat eläinlajit kuolevat mahdollisesti sukupuuttoon maastopalojen seurauksena. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja