Tiina Jylhä ja Tape-rakas syytteessä törkeistä dopingrikoksista – syytetään tuoneen dopingaineita Virosta Suomeen

1:36
Tiina Jylhä ja Tape Valkonen tavattiin Yökylässä Maria Veitola -ohjlemassa.

Helsingin käräjäoikeudessa luettiin tänään syytteet Tiina Jylhälle ja tämän Tape-rakkaalle törkeistä dopingrikoksista.

Syyttäjän mukaan Tape Valkosen osalta rikokset ovat tapahtuneet vuosina 2013–2016. Syytteiden mukaan Valkonen on syyllistynyt törkeisiin ja perusmuotoisiin dopingrikoksiin tuomalla ja kuljetuttamalla muiden ihmisten avulla dopingaineita Suomeen myytäväksi. Lisäksi tätä syytetään tupakan ja alkoholin maahantuontiin liittyvästä veropetoksesta.

Jylhän taas syytetään pitäneen hallussaan dopingaineita, myyneen niitä ja vastaanottaneen niiden myynnistä rahaa ainakin 11 500 euron arvosta syyllistyen näin törkeään dopingrikokseen.

Jylhä ja Valkonen menettivät vapautensa

Syytteiden mukaan maahan on tuotu ainakin kasvuhormonia ja testosteronia. Haastehakemuksesta käy ilmi, että Jylhä oli tapauksen vuoksi poliisin oheissa muutaman päivän ajan vuoden 2016 heinäkuussa. Valkonen taas on ollut vangittunakin heinäkuun ja lokakun välisenä aikana.

Rikoskokonaisuus on laaja ja siihen liittyy viitisenkymmentä syytekohtaa. Rangaistusta vaaditaan 17 henkilölle. Rikoshyötynä valtiolle vaaditaan kymmeniä tuhansia euroja.

Kiistävät kaikki syytteet

Vastauksessaan Jylhä kiistää syytteet. Hänen mukaansa hän ei ole pitänyt hallussaan dopingaineita eikä hän ole ollut niistä tietoinen. Hän myös kiistää vastaanottaneensa maksuja aineista.

Hänen mukaansa hänen ja Valkosen yhteinen rahaliikenne Jylhän tilillä liittyy siihen, että kyseiseen tiliin oli Jylhällä suomalainen pankkikortti. Jylhän käsityksen mukaan tilille tulleet rahat olivat liittyneet Valkosen fitness-toimintaan liittyviä maksuja.

Myös Valkonen kiistää kaikki syytteet, kertoen että hänellä ei ole ollut hallussaan dopingaineita levittämistä varten eikä hän ole myynyt tai levittänyt dopingia. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja