Tiikerihain vatsasta löytyi kaksi ihmiskättä ja rannerengas – kadonneen miehen omaiset tunnistivat korun

1:43
Haihyökkäykset ovat muodostuneet ongelmaksi Intian valtamerellä surffauksen suosion kasvaessa.

Joulukuun puolivälissä kadonneen miehen kädet ja koru löytyivät valtavan hain mahalaukusta.

Intian valtamerellä sijaitsevalla, Ranskaan kuuluvalla Reunionin saarella tutkijat onnistuivat saamaan saaliikseen 3,5-metrisen tiikerihain.

Hain mahalaukusta löytyi kaksi miehen kättä ja rannekoru. Kadonneen miehen omaiset tunnistivat hänelle kuuluvan rannekorun. Vielä on epäselvää, tappoiko hai miehen vai söikö tämän sen jälkeen, kun hän oli jo kuollut.

Tähän mennessä tutkijat ovat pystyneet todistamaan ainoastaan sen, että miehen ruumiinosat ovat niiden kunnosta päätellen olleet hain mahassa yli kaksi vuorokautta.

Haihyökkäykset ovat olleet iso ongelma Reunionin alueella. Vuodesta 2013 lähtien surffaaminen ja muut vesiaktiviteetit ovat olleet saarella kiellettyjä suojeltujen alueiden ulkopuolella haiden yllätyshyökkäysten vuoksi.

Viimeisten yhdeksän vuoden aikana Intian valtamerellä on tapahtunut ainakin 24 haihyökkäystä, joista 11 johti ihmisen kuolemaan.

Lähteet: AFP ja Deutsche Welle

2.1.2020, kello 8.37: Juttua muokattu. Korjattu hain mittaa koskevat tiedot.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja