Tiger Woodsin käyttämästä pallosta pulitettiin raju summa

Golflegenda Tiger Woods on urallaan voittanut 15 major-turnausta, niistä ensimmäisen 21-vuotiaana keväällä 1997 Masters-turnauksessa. Nyt Woodsin tuon Mastersin viimeisellä kierroksella käyttämä pallo on myyty huutokaupassa yli 64 000 dollarilla eli lähes 60 000 eurolla, kertoo muun muassa BBC.

Lähtöhinta pallolle oli vain 500 dollaria eli 460 euroa, kertoi huutokauppakamari Golden Age Auctions. Pallon myynyt Julian Nexsen kertoo saaneensa "Tiger"-leimalla varustetun Titleist-pallon Woodsilta itseltään tuon vuoden 1997 Mastersin päätöskierroksella golfarin lyötyä bogin viidennellä reiällä. Nexsen oli tuolloin 9-vuotias.

Bogista huolimatta Woods oli suvereeni kisassa. Hän juhli uransa ensimmäistä major-voittoa ennätysmäisellä 12 lyönnin erolla toiseksi sijoittuneeseen Tom Kiteen. Woodsista tuli nuorin legendaarisen Mastersin voittaja.

– Mikäli Tiger tai caddiensa Fluff (Mike Cowan) eivät tarkoituksella säästäneet käyttämäänsä palloa tältä historialliselta kierrokselta (mitä epäilemme), tämä saattaa hyvinkin olla ainoa virallisesti vahvistettu pallo tuolta kierrokselta, Golden Age Auctions julisti.

Huutokauppakamarin mukaan "tusinoittain" ihmisiä todisti hetkeä, kun Woods antoi pallon Nexsenille. Asia mainittiin myös seuraavan päivän Washington Times -lehden jutussa.

Woods, 47, pelaa yhä, 26 vuotta ensimmäisen suurvoittonsa jälkeen. Hän oli mukana sunnuntaina päättyneessä tämän vuoden Mastersissa, mutta vetäytyi loukkaantumisen takia ennen kisan kolmatta kierrosta.

Kaikkien aikojen kallein Woods-pallo on viime vuonna 186 000 dollarilla eli noin 171 000 eurolla myyty pallo. Woods käytti tuota ennätyshintaista palloa lyödessään hole-in-onen ammattilaisturnausdebyytissään vuonna 1996.