Tiesitkö tätä? Näin musiikki vaikuttaa terveyteesi läpi elämän!

Monet pitävät musiikkia pelkästään nautinnollisena asiana. Tutkimuksissa on kuitenkin selvitetty, että musiikin kuuntelulla on muitakin mittavia terveysvaikutuksia, jotka tekevät työtään jatkuvasti "kulissien takana".

Belmarrahealth.comissa kerrotaan, että musiikki on todella hyödyllistä aivoillesi, sillä se vaikuttaa niiden kaikkiin alueisiin. Monet sanovat, että liian kovalla soiva musiikki voi aiheuttaa kipua muun muassa silmiisi, mutta kovalla musiikilla on myös hyviä vaikutuksia – se nimittäin alentaa tutkitusti stressitasoja. Älä kuitenkaan huudata musiikkia täysillä korvasi juuressa, sillä todella kovaääninen musiikki tuhoaa kuulosi.

Tempo vaikuttaa sydämeen ja verenpaineeseen

Monet ihmiset ovat kertoneet, että rentouttavan musiikin soittaminen auttaa heitä nukahtamaan helpommin. Musiikki on tutkitusti rentouttavaa, ja mikä parasta, sen kuuntelu voi myös alentaa verenpainetta. Tutkijoiden mukaan jo 30 minuuttia rentouttavaa musiikkia kuuntelemalla saatat myös alentaa verensokeritasojasi.

Musiikin tempolla taas on vaikutusta sydämesi toimintaan. Eurooppalaistutkimuksen mukaan nopeatempoista musiikkia kuuntelevien sydän hakkasi vahvemmin, ja heidän hapenottokykynsä oli myös parempi.

Musiikki edesauttaa hormonien eritystä

Useat tiedemiehet ja asiantuntijat ovat myös väittäneet, että musiikki voi aiheuttaa hyvinkin tunteellisia reaktioita sen kuuntelijoille. Tutkijat arvelevat, että syynä tähän saattaa olla tiettyjen hormoneiden eritys musiikin kuuntelun aikana.

Toisen tutkimuksen mukaan pelkkä musiikin kuuntelu tai laulaminen vapauttaa myös hormoneja, jotka ehkäisevät stressin muodostumista. Samaiset hormonit ovat hyödyllisiä myös sydämen kokonaisvaltaiselle hyvinvoinnille.

Musiikki on siis todella arvokasta, joten laita lempikappaleesi soimaan – nyt tiedät myös kroppasi hyötyvän siitä!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja