Tiesitkö tätä Googlen karttapalvelusta? Voit kurkistaa jopa talojen sisälle

Googlen karttapalvelu on yksi parhaista tarjolla olevista. Sen avulla voi suunnistaa ja etsiä julkisen liikenteen palvelut halutulle matkalle. Mutta tiesitkö, että pääset karttapalvelussa kurkistamaan myös rakennuksiin sisälle tai kuvittamaan kotimatkasi omilla kuvillasi?

Googlen karttapalvelun katunäkymä oli ilmestyessään vuonna 2007 mullistus. Tällä hetkellä kuvaa löytyy jo yli 30 maasta. Katukuvan lisäksi listasimme mielenkiintoisia ominaisuuksia, joita palvelusta löytyy.

1. Luo oma kartta

Kirjautumalla sisään palveluun, voit luoda kartan haluamastasi alueesta. Matkan kulun voi merkitä viivoilla, reitille voi tallentaa informaatiota ja matkan pituuden voi tarkistaa kätevästi.

Ulkomaanmatkoilla valitut alueet voi tallentaa näkymään myös offline-tilassa ja matkan jälkeen tuttuja katuja voi koristaa lataamalla omia valokuvia matkan varrelle.

2. Tarkastele muiden tekemiä karttoja

Voit tutustua myös muiden tekemiin karttoihin. Helsingin Kallion kaikki baarit löytyvät kätevästi ja yksi kartta näyttää parhaat paikat bongata julkkiksia New Yorkissa. Jos etsit enemmän jännitystä, karttapalvelusta löytyy myös lokaatiot, joissa on mahdollisesti tavattu isojalka tai UFO.

3. Katso sisälle rakennuksiin

Esimerkiksi Smithsonianin museoihin pääsee vilkaisemaan sisälle. Voit jo etukäteen tarkistaa vessojen sijainnit ja kulkureitit kerrosten välillä. Valokuvat näyttävät päärakennuksen lisäksi myös sisätilat ja voit liikkua myös kerrosten välillä.

***

1:14

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja