Tiesitkö tämän Coco Chanelista?

Coco Chanelin omaleimainen mustavalkoisen tyyli syntyi nunnaluostarissa vietettyjen ankarien vuosien ansiosta.

Kuulostaako tilkka Chanel No. 5 -parfyymin tuoksua, punatut huulet ja täydellinen pikkumusta tutulta? Nämä kaikki loi muotikuningatar Gabrielle "Coco" Chanel.

Tiesitkö nämä mielenkiintoiset faktat Coco Chanelista?

– Chanelin isä oli vastuuntunnoton kulkukauppias, joka hylkäsi kolme lastaan äidin kuoltua.

– Coco Chanel ei ikinä myöntänyt kasvaneensa Aubazinen nunnaluostarissa, vaikka saapuikin sinne vuonna 1895 11-vuotiaana.

– Hän oppi luostariaikoinaan ompelemaan ja sai myöhemmin taitonsa ansiosta ensimmäisen työnsä ompelijattarena pikkukaupungissa.

– Nunnien mustavalkoinen elämä näkyi Chanelin huippumuodissa hillittynä tyylikkyytenä. Rukousnauhat ja ristit kuvastuivat taas helmin ja koruin, jotka olivat muita asusteita tärkeämpiä Chanelille.

– Mustalla värillä Chanel kuvasi itsenäisyyttä, vapautta ja voimakuutta. Se heijasti hänen rohkeutta jatkaa töitään kaikista elämänsä pettymyksistä huolimatta.

– Yksi Chanelin ensimmäisistä parfyymeistä, Chanel No. 5, lanseerattiin 1922. Hajuvesi oli yksi ensimmäisistä pulloparfyymeista, jossa oli yhdistetty luonnollisia ja keinotekoisia tuoksuja.

– Coco Chanel keksi pikkumusta, joka esiteltiin 1926 Ranskan Voguessa.

– Pariisilaisen yksityisasuntonsa loisteliaassa salongissa Coco Chanel viihdytti vuosisadan merkittävimpiä miehiä: taidemaalareita Pablo Picasso ja Salvador Dalí, runoilija Jean Cocteauta, venäläistä taidevaikuttaja Sergei Diaghilevia ja brittipoliitikko Winston Churchillia.

– Coco Chanel oli horoskooppimerkiltään leijona, ja keräili kaikkea leijoniin liittyvää.

– Coco Chanel sai rusketuksen suosioon palattuaan Cannesista risteilylä auringonpolttamana.

– Muotikuningatar rakasti taskuja, joita päätyikin useaan hänen luomukseensa.


Lue lisää Coco Chanelin elämästä:


MTV3/Helmi

Kuvat: Lehtikuva, Getty Images, Splash

Lähteet: Harper's Bazaar, College Fashion

Lue myös:

    Uusimmat