Tiesitkö? Risteilytunnelmaa ei saa piristää omalla matkakaiuttimella: "Laivoilla on sitten muita paikkoja, joissa on musiikkia ja viihdettä" – Myös nämä arkiset asiat takavarikoidaan satamassa

Saunalautta törmäyskurssilla ruotsinlaivan kanssa – sakot vesiliikenteen vaarantamisesta 0:18

Musiikintoistolaitteita tai matkakaiuttimia ei saa tuoda laivaan. Myös omien ruokien ja juomien kanssa kannattaa olla tarkkana, koska kaikille risteilyille niitä ei saa ottaa mukaan.

Katso yllä oleva video! Leo, 14, ikuisti hurjat kuvat: Saunalautta näytti jäävän ruotsinlaivan jyräämäksi – lue miten tilanne päättyi.

Helsingin Uutiset kertoi aiemmin tänään, että Tallink Siljan matkustaja oli hämmästynyt, kun hänen matkatavaroistaan oli takavarikoitu viikonloppuna satamassa matkakaiutin.

Tallink Siljan viestintäjohtaja Marika Nöjdin mukaan musiikintoistolaitteiden tai matkakaiuttimien tuominen tai käyttäminen laivassa on kiellettyä.

– On ollut parempi tehdä päätös, että niitä ei saa käyttää ollenkaan.

"Naapurihytissä voi olla lapsiperhe"

Nöjdin mukaan ei ole vedetty erillisiä rajoja sille, saisiko kaiuttimia käyttää esimerkiksi alkuillan aikana.

– Helpompi poimia saman tien kaikki pois, kuin alkaa vahtimaan, kuka saa käyttää alkuillasta. Viereisessä hytissä voi olla lapsiperhe, joka menee nukkumaan 9-10 aikaan, ja vieressä voi olla toinen matkustaja, joka kokee, että musiikkia voi soittaa täysillä vielä siihen aikaan. Laivoilla on sitten muita paikkoja, joissa on musiikkia ja viihdettä laivan puolelta, Nöjd avaa päätöksen taustoja.

Jos matkakaiutin tai muu musiikintoistoväline takavarikoidaan joko ennen laivamatkaa tai matkan aikana, saa sen info-pisteestä risteilyn päätyttyä.

Myös Viking Linella on vastaava sääntö, jossa kielletään omien musiikintoistolaitteiden käyttäminen laivoilla.

Siljan laivoilla kaiutinkielto ei ole kuitenkaan ehdoton esimerkiksi erikoisristeilyillä. Tällainen risteily voi olla charter-matka tai vaikkapa jokakeväinen abisristeily.

Jätä myös nämä arkiset asiat kotiin

Kotiin kannattaa jättää myös muita arkisia esineitä ja asioita, kuten vedenkeittimet.

Tallink Siljan järjestyssääntöjen mukaan matkustajan mukanaan laivaan tuomien keittolevyjen ja muiden ruoan sekä kuumien juomien valmistamiseen tarkoitettujen sähkölaitteiden käyttö hyteissä ja muualla laivassa on kielletty.

Tämän lisäksi järjestyssäännöissä puututaan ruokiin ja juomiin. Mukana tuotujen tai laivan myymälöistä ostettujen alkoholijuomien nauttiminen laivassa on kokonaan kielletty.

Omia ruokia ei saa tuoda lainkaan Helsinki-Tukholma-Helsinki -risteilyille. Sama sääntö pätee myös ulkopuolisen järjestäjän matkalla tai erikoisristeilyllä, jolloin myöskään alkoholijuomia ei saa kiikuttaa paattiin lainkaan.

Lue myös:

    Uusimmat