Tiesitkö: Näin kofeiini vaikuttaa naiseen

Kofeiini saattaa vaikuttaa naisen estrogeenitasoihin.

Tutkimuksen mukaan kahvin juominen saattaa vaikuttaa naisen estrogeenitasoihin, kertoo healthland.time.com. Tutkimukseen osallistui yli 250 naista eri maista. Keskimäärin naiset joivat yhden kupin kahvian päivässä ja nauttivat siten noin 90 milligrammaa kofeiinia.

Tutkijat havaitsivat, että valkoihoisilla naisilla kofeiini laski estrogeenitasoja. Aasialaisilla naisilla vaikutus oli päinvastainen, sillä kahvin nauttiminen nosti heidän estrogeenitasojaan. Niillä aasialaisilla naisilla, jotka nauttivat 200 milligrammaa kofeiinia päivässä, estrogeenitasot olivat korkeammat kuin vähemmän kofeiinia nauttivilla. Valkoihoisilla naisilla vaikutus oli jälleen päinvastainen.

Tutkijat havaitsivat myös, että kofeiinin lähteellä on merkitystä: vihreästä teestä tai virvoitusjuomista saadulla kofeiinilla oli yhteys korkeampiin estrogeenitasoihin. Kahvin maito saattaakin muuttaa kofeiinin vaikutuksia.

Tutkijat eivät osaa selittää, miksi kofeiinin vaikutukset vaihtelevat naisryhmien välillä, mutta vaikutuksilla on luultavasti tekemistä geenien ja aineenvaihdunnan kanssa. Tutkijoiden mukaan terveiden nuorten naisten ei tarvitse huolehtia kofeiininkulutuksestaan, eikä kahvin juominen vaikuta merkittävästi hormonitoimintaan.

Lue lisää:

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja