Tiedemies yritti murhata kollegansa Antarktiksen tutkimusasemalla, kylmäävä syy paljastui: Uhri paljasti tiedemiehen aloittamien kirjojen juonet

Maapallon eteläosassa sijaitsevalla Antarktiksella on tiettävästi sattunut ensimmäinen murhan yritys alueen historiassa. New York Post kertoo, että Antarktiksella sijaitsevalla yksinäisellä tutkimusasemalla venäläinen mies yritti puukottaa kollegaansa. Tapaus on kaiken kaikkiaan hyvin hyytävä – ja puukotuksen motiivi vähäntään erikoinen.

Kuuntele videolta: Antarktiksen jäähylly laulaa aavemaista laulua – jäätikkö reagoi lämpenevään ilmastoon:

Antarktiksen jäähylly laulaa aavemaista laulua 1:16

Tiedemies Sergey Savitskyn tarkoituksena oli viettää Bellingshausen-asemalla King Georgen -saarella useita kuukausia ja hän luki paljon kirjallisuutta, jotta aika olisi kulunut nopeammin.

Samalla asemalla oli myös hänen kollegansa Oleg Beloguzov. Beloguzov ei kuitenkaan malttanut pitää suutaan kiinni, vaan paljasti Savitskylle useiden kirjojen juonet etukäteen, kertoo New York Post viitaten The Sun -lehden nimettömään lähteeseen.

"Viettäneet pitkiä aikoja asemalla"

Lopulta 55-vuotias Savitsky sai juonipaljastuksista tarpeekseen ja puukotti keittiöveitsellä Beloguzovia rintakehään, kertovat venäläiset viranomaiset.

Mies pääsi suhteellisen nopeasti sairaalaan Chileen, jossa hänen odotetaan toipuvan. Tapaus sattui tämän kuun alkupuolella. 

Beloguzov ja Savitsky olivat viettäneet Antarktiksella kaikkiaan neljä pitkää vuotta yhteisen projektin parissa. Viranomaisten mukaan pitkään vietetyllä yhteisellä ajalla eristyksissä on osuutensa tapahtuman eskaloitumiseen aina puukotukseen asti.

– He ovat ammatiltaan tiedemiehiä, jotka ovat viettäneet useita pitkiä aikoja tutkimusten takia asemalla. Poliisin tehtävänä on selvittää, mitä tarkalleen ottaen miesten välillä tapahtui, mutta molemmat miehet ovat tiimimme jäseniä, kertoi Etelämantereen tutkimusinstituutin apulaisjohtaja Alexander Klepikov venäläiselle uutistoimistolle.

Iso-Britannian tukimuslaitosta Antarktiksella jouduttiin siirtämään kymmeniä kilometrejä viime vuonna. Katso video!

Antarkiksen tutkimuslaitosta siirrettiin kymmeniä kilometrejä 1:32

"Tarkoitukseni ei ollut tappaa"

Savitsky on parhaillaan Pietarissa, jossa häntä syytetään ensimmäisen asteen murhan yrityksestä. Hän on myöntänyt puukotuksen, mutta sanonut, ettei tarkoitus ollut tappaa.

Venäläinen tutkimusasema sijaitsee Antarktiksella, jossa talvilämpötilat ovat leutoja, keskimäärin noin 15 pakkasastetta. Tutkimusasemalla tutkijat voivat vapaa-ajallaan käydä kuntosalilla tai harrastaa vaikkapa lukemista tutkimusaseman kirjastossa. 

Lue myös:

    Uusimmat