Tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kososelta toiveikas viesti urheiluväelle – toivoo rajoituksille mahdollisimman nopeaa käsittelyä: "Voi olla erilaisin järjestelyin mahdollista"

Alle 500 hengen tapahtumat ovat hallituksen päätöksen nojalla sallittuja kesäkuun alusta lähtien. Päätös on herättänyt keskustelua urheilutoimijoiden keskuudessa, sillä se koetaan epätasa-arvoisena suhteessa esimerkiksi ravintoloihin ja huvipuistoihin. 

MTV Uutisextrassa vieraillut tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen muistutti, että vaikka tautitilanne on Suomessa juuri nyt hyvä, koronavirus ei ole Suomesta poistunut.

– Avaamme eniten rajoituksia kaikista niistä länsimaista, jotka avaavat nyt rajoituksiaan esimerkiksi kokoontumisten suhteen, Kosonen sanoi Uutisextrassa.

Kosonen kertoo olevansa samaa mieltä urheiluväen kanssa, jotka ovat ihmetelleet, miksi 15 000 - 20 000 ihmistä vetävälle stadionille ei saa järjestää turvallista urheilutapahtumaa.

– Isompienkin määrien salliminen voisi olla erilaisin järjestelyin mahdollista. Meidän täytyy tarkasti miettiä, millä tavalla tämä olisi syytä tehdä. Tietenkään se ei voi rajautua siihen, onko toimintana urheilua, kulttuuria tai jotain muuta.

Kososen mukaan hallitus aikoo tarkastella esimerkiksi urheilutapahtumien tilannetta kesäkuun 8.-12. välisenä aikana. Aiemmin hallitus ilmoitti, että rajoituksien sisältöä tarkasteltaisiin uudelleen myöhemmin kesäkuussa.

– Toivon, että niitä tarkasteltaisiin mahdollisimman nopeasti, kun tautilanteesta on vain saatu sen verran tietoa, että uusia muutoksia uskalletaan tehdä. Aion edistää tätä neuvotteluissamme, Kosonen sanoi.

Otsikkoa muokattu kello 16.27.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja