THL: Yli 200 alle 16-vuotiasta lasta sairastunut koronaan – "Yksikään lapsi ei ole tarvinnut vakavien oireiden takia sairaalahoitoa"

Miksi koronatestin tulokseen ei voi aina luottaa? Testeistä on saatu negatiivisia tuloksia myös sairailta 1:32
Katso yllä oleva video: Miksi koronatestin tulokseen ei voi aina luottaa? Testeistä on saatu negatiivisia tuloksia myös sairailta.

Suomessa hieman yli 200 alle 16-vuotiasta lasta on sairastunut covid-19-tautiin, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Katso yllä oleva video: Miksi koronatestin tulokseen ei voi aina luottaa? Testeistä on saatu negatiivisia tuloksia myös sairailta.

THL:n mukaan reilu enemmistö, 75 prosenttia tapauksista on todettu pääkaupunkiseudulla Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella.

Alle 16-vuotiailla todetuista tartunnoista 0–3-vuotiailla on todettu 25 prosenttia ja 4–7-vuotiailla 17 prosenttia. 8–11-vuotiaiden osuus alle 16-vuotiaiden todetuista tartunnoista on 26 prosenttia ja 12–15-vuotiaiden 32 prosenttia.

Lapsilla koronaviruksen aiheuttaman taudin oireet ovat olleet yleensä lieviä niin Suomessa kuin ulkomaillakin.

– Yksikään lapsi ei ole tarvinnut tähän mennessä vakavien oireiden takia sairaalahoitoa, kertoo THL:n lasten infektiolääkäri Otto Helve tiedotteessa.

Monet lapset voivat olla myös täysin oireettomiakin.

– Vaikka koronavirustartunnan voi saada myös oireettomalta viruksen kantajalta, oireiset ovat selvästi tartuttavampia kuin oireettomat tai lieväoireiset henkilöt.

– Sen vuoksi virus ei kierrä yhtä aktiivisesti lasten keskuudessa, Helve toteaa.

Suomessa on tähän mennessä todettu yhteensä 4 906 varmistettua koronavirustartuntaa.

Lue myös:

    Uusimmat