THL: Suomessa 20 uutta koronatartuntaa näillä paikkakunnilla, ei uusia koronakuolemia – tartuntoja kahden päivän aikana yhtä paljon kuin viikon aikana heinäkuun lopulla

1:06
Tartuntoja tulee Suomeen nyt eniten Balkanin maista ja Ruotsista – valtioneuvosto teki tänään päätöksiä mahdollisista lisärajoitteista matkustamiseen.

Suomessa on raportoitu tänään yhteensä 20 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL).

Varmistettuja tartuntoja on nyt yhteensä 7532. Suomessa raportoitiin eilen yhteensä 29 uudesta koronavirustartunnasta.

Tartuntojen määrät ovat selvästi nousussa, sillä kahden päivän aikana niitä on raportoitu lähes 50. Vielä hetki sitten tartuntoja raportoitiin viikon aikana saman verran. Viimeisen 7 päivän aikana tartuntoja on raportoitu 109, sitä edellisenä seitsemänä päivänä 51.

Uudet todetut tartunnat ovat jakautuneet ympäri maata. Uudellamaalla, jossa tartuntoja on jatkuvasti esiintynyt eniten, todettiin tartuntoja yhteensä 12. Näistä Espoossa oli kuusi tartuntaa, Helsingissä kolme, Kirkkonummella kaksi ja Vantaalla yksi.

Muista tartunnoista Torniossa todettiin kaksi. Lisäksi Jyväskylässä, Hämeenlinnassa, Turussa, Kaarinassa, Kiuruvedellä ja Vaasassa todettiin yksi tartunta kussakin.

Koronaan liittyviä kuolemia oli raportoitu yhteensä 331. Torstaina ei raportoitu uusista kuolemantapauksista. Tämänhetkisten tietojen mukaan sairaalahoidossa puolestaan on kuusi potilasta eikä tehohoidossa yhtäkään. THL arvioi, että koronavirustartunnasta on Suomessa parantunut noin 6980 ihmistä.

Sairaanhoitopiirit raportoivat tautiin liittyvät uudet kuolemat sekä sairaala- ja tehohoidossa olevien potilaiden määrän pääasiassa kolmesti viikossa maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja