THL:n Tervahauta: Nykyrajoituksia syytä jatkaa, muttei kiristää entisestään

Hallitus linjasi eilen, että nykyisiä koronarajoituksia jatketaan pääasiassa helmikuun puoliväliin.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) korjaa julkisuudessa tehtyjä tulkintoja sen tiistaina sosiaali- ja terveysministeriölle ja hallitukselle antamista lausunnoista. THL korostaa, että se otti niissä kantaa mahdollisiin tuleviin koronarajoituksiin lähiaikoina.

Laitoksen mielestä juuri nyt ei ole erityisiä perusteita luopua voimassa olevista rajoituksista, sanoo pääjohtaja Markku Tervahauta STT:lle.

Hänen mukaansa THL arvioi, että kovin tautihuippu osuisi tammi-helmikuun vaihteeseen, ja sen yli on syytä jatkaa nykyisiä rajoituksia.

Tervahauta kuitenkin painottaa, että THL ei toisaalta näe perusteita myöskään nykyisestä edelleen kiristää rajoituksia tämän hetkisen tiedon perusteella.

– Varsinkin, jos se johtaisi taas siihen, että esimerkiksi rajoitettaisiin lasten ja nuorten harrastustoimintaa tai esitettäisiin kategorista etäopetuspäätöstä perusopetukseen koko maahan. Meidän mielestämme nyt ei ole perusteita myöskään mennä sellaiseen voimakkaaseen lockdown-tyyppiseen tilanteeseen.

– Toki viranomaiset nämä paikallisen tilanteen ja valtuuksiensa puitteissa alueilla päättävät, Tervahauta lisää.

Hän arvioi, että vuodenvaihteen ympärillä asetut rajoitukset alkavat mahdollisesti nyt näkyä. Hänen mukaansa pääkaupunkiseudulla on näkyvissä pientä tasaantumista sekä tartuntalukujen että varsinkin erikoissairaanhoitokuormituksen osalta.

– Omikron joka tapauksessa jatkaa laajaa leviämistään.

Hallitus linjasi eilen, että nykyisiä koronarajoituksia jatketaan pääasiassa helmikuun puoliväliin. Hallitus oli pyytänyt THL:ltä lausunnot harkintansa pohjaksi.

Julkisuudessa on ollut epäselvää, onko myös THL hallituksen linjauksesta samaa mieltä.

MTV Säätytalolla: Pääministeri Sanna Marin kertoo, mitä hallituksen neuvotteluissa linjattiin 11:41

Katso hallituksen tuoreet linjaukset videolta!

Lue myös:

    Uusimmat