THL:n Mika Salminen vahvistaa: Tämän päivän tartuntaluvut ovat syksyn isoimmat Suomessa

53:38
Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä kertoi tiedotustilaisuudessa uusista koronasuosituksista ja -linjauksista.

Tänään julkistettu uusien koronatartuntojen lukumäärä (227) on toistaiseksi suurin päiväkohtainen luku tänä syksynä.

Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien, Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL), Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston muodostama koronakoordinaatioryhmä, niin sanottu koronanyrkki, kertoi tiedotustilaisuudesta pääkaupunkiseudun uusista koronalinjauksista ja -suosituksista.

Epidemiatilanteesta puhunut THL:n johtaja Mika Salminen sanoo tilanteen muuttuneen Suomessa viimeisten viikkojen aikana.

Salminen toteaa tämän päivän tartuntatapausten määrän (227) olevan korkein Suomessa tänä syksynä todettu luku. Tämän päivän luvussa Helsinki ei ollut johdossa, vaan ryppäitä nähdään nyt muualla maassa.

– Tämän päivän luvuissa Vaasa pitää ykköspaikkaa, Salminen sanoo.

Koronakoordinaatioryhmän mukaan pääkaupunkiseudulla ryhdytään tunnistamaan korkean riskin ravintoloita. Tunnistamisella pyritään puuttumaan niin sanottuihin korostuneen riskin ravintoloiden toimintaan ja riskikäyttäytymiseen.

Lisäksi ryhmä suosittelee yksityisiä elinkeinonharjoittajia edellyttämään asiakkailtaan kasvomaskin käyttöä kaikissa tilanteissa, joissa tapahtuu kohtaamisia ihmisten välillä.

Tavoitteena on ehkäistä koronaviruksen leviäminen erityisesti ravintoloissa, yksityisissä ja julkisissa palveluissa sekä yksityistilaisuuksissa.

Artikkelia päivitetty 6.10.2020 kello 14.45: Korjattu virheellinen tieto otsikosta ja tekstistä – Salminen vahvisti tämän päivän tartuntalukujen olevan korkein lukema tänä syksynä, ei koko vuotena.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja