THL: Koko Italia luokitellaan nyt epidemia-alueeksi – toimi näin jos matkustat maassa ja saat oireita

Mitä kuuluu suomalaispariskunnalle, joka on elänyt jo liki viikon koronakaranteenissa Teneriffalla? MTV otti selvää 3:09
Video: Mitä kuuluu suomalaispariskunnalle, joka on elänyt jo liki viikon koronakaranteenissa Teneriffalla? MTV otti selvää

THL on luokitellut koko Italian koronaviruksen epidemia-alueeksi. THL kertoo asiasta tiedotteessaan.

Käytännössä luokittelu tarkoittaa sitä, että mikäli on matkustanut maassa ja saa äkillisiä hengitystieinfektion oireita kuten kuumetta, yskää tai hengenahdistusta kahden viikon sisään paluusta, tulisi ottaa yhteyttä sairaalan tai terveyskeskuksen päivystykseen.

Lisäksi THL suosittelee oireita saaneen suojaamaan suus ja nenäsä aivastaessa. Tähän tarkoitukseen sopii kertakäyttönenäliina. Käytetty liina ohjeistetaan laittamaan heti roskiin. Mikäli liinaa ei ole, tulisi yksiä tai aivastaa puseron hihan yläosaan, eikä käsiin.

Italiassa on tähän päivään mennessä todettu yli 2000 tartuntaa. Suurin osa niistä on todettu Emilia-Romagnan, Lombardian, Piemonten ja Veneton alueilla. Ulkoministeriö suosittelee välttämään tarpeetonta matkustamista näille alueille.

Italian lisäksi epidemia-alueiksi on tällä hetkellä määritelty Manner-Kiina, Iran sekä Etelä-Korea.

 

Lue myös:

    Uusimmat