THL julkaisi liikennevalomallin matkustamisen koronariskin arviointiin – Euroopassa vain muutama vihreä maa, joissa riski samaa luokkaa kuin Suomessa

Uutta tietoa liikennevalomallista – katso tiedotustilaisuus uusista matkustusohjeista 49:02
Uutta tietoa liikennevalomallista – katso tiedotustilaisuus uusista matkustusohjeista.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) on julkaissut liikennevalomallin matkustamisen koronariskin arviointiin.

Vihreitä maita Euroopassa ovat Viro, Latvia ja Unkari. Niissä riski koronatartunnalle ei ole merkittävästi korkeampi kuin Suomessa.

Oransseista ja punaisista maista saapuville suositellaan omaehtoista karanteenia. Oranssissa luokassa riski tartunnalle on korkeampi kuin Suomessa. Punaisessa luokassa riski tartunnalle on huomattavasti korkeampi kuin Suomessa tai riskiä ei voida luotettavasti arvioida.

Oransseista ja punaisista maista Suomeen saapuville suositellaan omaehtoista karanteenia. Näistä maista Suomeen saapuvien terveydentila saatetaan myös tarkistaa.

THL:n johtaja Mika Salminen korostaa, että liikennevalomalli ei korvaa rajapäätöksiä, jotka ovat matkustamisen rajatarkastusten suhteen voimassa. Malli on tehty avuksi arvioimaan ulkomailla matkustamiseen liittyvää koronavirustartunnan riskiä.

THL kertoi liikennevalomallista tiedotustilaisuudessa. Tilaisuudessa on paikalla myös sisäministeriö ja sosiaali- ja terveysministeriö kertomassa koronavirusepidemian torjumisesta rajanylityspaikoilla.

Lue myös:

    Uusimmat